Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İmam Hatip Okulları Yöneticilerini makamında ağırladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda Denizli'yi temsil eden ve Türkiye derecesi elde eden öğrencilerin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Zolan, öğrencilere Denizli'yi layıkıyla temsil ettikleri için teşekkür etti ve altınla ödüllendirdi. 16-17 Mayıs 2014 tarihinde Eskişehir'de yapılan yarışmanın Türkiye finalinde Denizli'ye dereceyle dönen 5 öğrenciye bundan sonraki yaşamlarında da başarı dileyen Başkan Zolan, öğretmen ve yöneticilere de teşekkür etti. 
Denizli İmam Hatip Okulları Yöneticileri ile birlikte Başkan Zolan'ı ziyaret eden heyette bulunan Denizli eski Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Başkan Zolan'a eğitime verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Erdoğan,"Denizli Türkiye' de yeni imam hatip okullarının yapımı konusunda en önde giden illerin başında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda imam hatip okullarına olan rağbet de oldukça arttı. Öğrenci sayısında çok hızlı bir artış yaşandı. Sayısı iki olan lisemiz üçe çıktı. Gelecek sene kız lisesi sayısı da dörde çıkıyor. İnşallah bir yıl içerisinde Denizli Merkezde lise sayımız beşe çıkacak. Öğrenci potansiyelimiz arttığı için çalışmaların planlamalarının da bu yönde olması gerekiyordu. Bu durumu göz önünde bulundurarak sizler öncülük ettiniz ve bu nedenle sizlere müteşekkiriz. Öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Ziyaretten dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Başkan Zolan ise, "Biz sizlere teşekkür ediyoruz. Bizler çocuklarımızın arzu ettiği eğitimi alabilmesi, herkesin istediğine ulaşabilmesi adına gayret sarf ediyoruz. Önünü açmaya çalışıyoruz. Eğitim her şeyin başında geliyor. İnsanlarımızı ileriye taşımak istiyorsak, değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak istiyorsak, geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak gençliğimize, çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için her türlü imkan seferber edilmelidir. Öncelikle fiziki mekanlar, sonrasında da içini dolduracak kaliteli öğretmenlerimiz ve güzel çocuklarımızla eğitimimizi en üst seviyede gerçekleştirmek, geleceğimizi orada o binalar içinde ilim yuvalarında inşa etmek önemli bir görev" şeklinde konuştu.
Başkan Zolan, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Arapça Bilgi dalında Türkiye üçüncüsü olan, Beyza Arslan, Rabia Nur Atik, Mehmet Yörük, Sümeyye Tavşan ile Arapça Hitabet dalında Türkiye dördüncüsü olan Kaan Sarıgül'ü altınla ödüllendirdi.