Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindeki heyet, Tavas ve Çardak’da düzenlenen festivallere katıldı. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Tavas Kaymakamı Ali Arıkan ve Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ile birlikte yöreye özgü bir tatlı çeşidi olan sareli adına düzenlenen festivale katıldı. 6. Nikfer Geleneksel Sareli Kültür ve Sanat Festivali’ne çok sayıda gurbetçinin de katılması dikkat çekerken, festivale sareli tatlı yarışması damga vurdu. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, kendisini çocukluğuna götüren bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, “Çocukluğumuzda hatırladığımız tatlar burada sunuluyor. Düğünlerde gördüğümüz sareli tatlısıyla ilgili, kültür ve sanatımızla ilgili festival düzenleniyor. O günkü tattığımız değerleri, tatları bugün yaşıyor olmak, yaşatılıyor olması çok çok önemli” dedi. Bugün çocuklar ve gençlerin bu tadı bilmediğine işaret eden Başkan Zolan, “İşte çocuklarımıza bu tatları tattırmak gerekiyor. Nasıl bin yıllarca bu güzellikler bize kadar geldiyse bizden sonrada bu değerler devam etmeli” diye konuştu.
Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra Çardak ilçesinde düzenlenen Hambat Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı. Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’ün karşıladığı heyet sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada ise, Çardak Belediyesi ve vatandaşlarla ile beraber ele ele verip, kol kola gireceklerini vurgulayarak, “İnşallah Çardağımızı hizmetlerimizle layık olduğu yere getireceğiz. İlk icraatlarımızdan bir tanesi Göz Yolu oldu. İnşallah bunlar başlangıç, yapacağımız daha çok işler olacak” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler bir süre sanatçı Orhan Ölmez’in şarkılarını dinledi.