HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni (DGC) ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı,  Çalışan Gazeteciler Günü, 1961 yılında 212 sayılı basın iş kanununun yürürlüğe girmesiyle literatürümüze girmiş bir gün. Gazeteciler olarak yoğunlaşan bazı sorunlarımız var. Teknolojinin ilerlemesi belki bize kolaylıklar sağlıyor ama iş yükümüzü de ağırlaştırıyor. En başta Teknolojinin bu kadar ilerlemesi bizi hız sorunuyla karşı karşıya bırakıyor. Bu anlamda hızlı bir haber rekabeti yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

KRİSTAL HOROZ’UN İKİNCİSİ DÜZENLENECEK

Birincisi 2009 yılında düzenlenen Kristal Horoz Basın Ödülleri yarışmasının tekrar düzenlemek için çalışma başlattıklarını belirten Boyacı, “Başkanımızın da bu konuda olurunu aldık. Belediye Meclisi’nin yapılacak oylamadan geçmesinin ardından bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz.  Cemiyetimize Başkanımıza verdiği her türlü katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. 

“İÇTEN GELMEZSSE BU MESLEK YAPILMAZ”

Gazetecilik mesleğinin gönüllülük esasına dayandığını belirten Başak Zolan ise; “Bu iş içten gelmezse yapılması çok zor olan bir iş. Hiçbir meslek 24 saat esaslı ve tempolu çalışma içermiyor. Bu nedenle size meslek hayatınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” Dedi.

“HABER ANLIK TÜKETİLİYOR”

Teknolojinin ilerlemesi nedeniyle haber tüketiminin artığını belirten Zolan,  “Her dakika her saniye haber tüketiliyor. Bir haber 15 dakika içinde manşetten düşebiliyor. Ülkemizin Avrupa ülkelerine göre haber konusunda daha zengin olduğunu düşünüyorum. Bu bir yönden olumlu bir yönden ise olumsuz bir konu olabiliyor”  

“DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kristal Horoz Basın Ödüllerinin bu sene tekrar yapılması için adım atıldığını belirten Zolan, “Meclisin gündemine aldık. İnşallah meclisimizin gündeminden olumlu bir sonuç çıkacaktır.  Bizler siz gazetecilere destek olmaya ve işlerinizin kolaylaşmasını için destek olmaya devam edeceğiz.”

MESLEĞİNİZİ YÜCELTECEK OLAN SİZLERSİNİZ
Gazetecilere tavsilelerde de bulunan Başkan Zolan, “Esas olan doğru ve tarafsız haber yapmak, kurgulardan uzak durmaktır.  Mesleğinizi yüceltecek olan başta cemiyetimiz olmak üzere sizlersiniz.” Diyerek sözlerine  son verdi.