Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Büyükşehir ile birlikte yaşanacak değişimi anlatmak için Denizli’yi adım adım geziyor. Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında son olarak Sarayköy'de giden ve Yeşilyurt, Kumluca, Acısu, Yakakurt, Tırkaz, Tekke, Karakıran, Hasköy ile Kabaağaç köylerini ziyaret eden Başkan Zolan böylece ilçeye bağlı tüm belde ve köylerde vatandaşlar ile bir araya geldi.
Gittiği her yerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Zolan'a partisinin Sarayköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Özbaş eşlik etti. Küçük büyük demeden nüfusunun azlığına çokluğuna bakmadan Denizli'nin tüm yerleşim birimine gideceklerini dile getiren Başkan Zolan," Yaklaşık bir yıl önce çıktığımız Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında hedefimiz Denizli'nin 18 ilçesine bağlı 68 belde ve 360 köye gitmekti. Bu hedefi gerçekleştirmek için bir yıldır yollardayız. Denizli'de gidilmedik köy, adım atılmadık yer bırakmayacağız. Nerede bir ışık görsek kapısını çalacak vatandaşlarımızın halini hatırını soracak, dertlerine ortak olacak, Büyükşehir'in kazanımlarını anlatacağız. Büyükşehir’in getirdiği imkanlarla şehir merkezinde ne varsa, ilçelerimizde de köylerimizde de o güzelliklerin olacağını insanımıza anlatmamız gerek. Bunun için yollardayız" dedi.
Sarayköy'e bağlı tüm belde ve köyleri ziyaret ettiklerini, gittikleri her yerde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını dile getiren Başkan Zolan, " Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında bu ziyaretimiz Sarayköy'e gerçekleştirdiğimiz üçüncü ziyaretimiz. Sarayköy’ün benim için ayrı bir önemi var. Eşim de buralıdır. Gün boyunca bize gösterilen ilgi bizi çok mutlu etti. Sıcak ilgilerini esirgemeyen, bu keyfi bize yaşatan tüm Sarayköylü dostlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehiri anlatmaya, ihtiyaçları yerinde görmeye geldik. İyi ki gelmişiz. Sarayköylülerimizin beklentileri büyüktür. Merak etmeyin tüm beklentilerinizi öncelik sırasına göre bir bir yerine getireceğiz. Büyükşehirle birlikte Denizli kazanacak, Sarayköy kazanacak. Her defasında biz son derece sıcak karşılayan Sarayköylü vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum." diye konuştu.
Büyükşehir’in getirileri ile birlikte özellikle belde ve köylerde inanılmaz bir değişim yaşanacağına dikkat çeken Başkan Zolan sözlerini şöyle tamamladı: “ Büyükşehirle en çok belde ve köylerimiz kazanacak. Yasa gereği Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin mahalle statüsü kazanan belde ve köylere bütçelerin en az yüzde 10'u kadar her yıl yatırım yapmak zorunda. Bu kaynakla yapılan hizmetler burada yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları yerde mutlu olmalarını sağlayacak. Bu hizmetler şehirlere olan göçün önüne geçecek. Birkaç yıl sonra eminim ki tersine göçler yaşanacak. Kent merkezinde var olan güzelliklerin belde ve köylerinde olduğunu gören vatandaşlarımız buralara tekrar gelecek burada yaşayan vatandaşlarımız ise şehirlere gitmek istemeyecek. Biz herkes yaşadığı yerde mutlu olsun istiyoruz. Bunu da başaracak inançtayız.”