AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 222 dev projeyi açıkladı. 
AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıyla projelerini açıkladı. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Avni Örki, belediye başkan adayları, meclis üyeleri, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve partililer katıldı. "Güleryüzle Hizmet" sloganıyla düzenlenen toplantıda ilk olarak bugüne kadar yapılan hizmetler ve Osman Zolan’ın seçim şarkısı sinevizyon eşliğinde toplantıya katılanlara gösterildi. "Denizli Hazır Hedef 20’de 20" parolasıyla yola çıktıklarını belirten AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Zolan, önlerindeki 5 yıl boyunca yapacakları hizmetin heyecanı içine olduklarını söyledi.
Denizli çok büyük hizmetleri hak ettiğini belirten Zolan, "Hedefimiz dünyada adını duyuran bir şehir olana kadar bu çalışmalarımız devam etmeli. Bu sevda işidir. Eğer bu işi sevmiyorsanız, bu milleti sevmiyorsanız, bu şehre sevdalı değilseniz, mesainizi tamamlar gidersiniz. Ama biz öyle yapmadık. Yorgun da hasta da olsak milletimize hizmet yolunda gecemizi gündüzümüzü verdik. 30 Mart'ta hakedip uzun yıllar alamadığı büyükşehir olacak. Başbakanımız bu haksızlığı giderdi. Denizli büyükşehri hakediyordu, hakettiğini aldı. Artık görev bizde. 30 Mart sonrasında Denizli büyükşehirle birlikte farklı bir başlangıç yapacak. Artık Denizlide tüm imkanlar ve güzellikler hizmetler katlanacak. Hizmetle tanışmamış yerler büyükşehirle birlikte hizmetle tanışacak" dedi.
Yoksullara ve engellilere her zaman daha fazla ilgi gösterdiklerini ifade eden Zolan, şunları kaydetti:
"Hepimiz insanız, bazı imkansızlıklar karşısında sıkılan insanlarımıza ulaşmamız gerekiyor dedik. Sosyal belediyecilikte örnek olacak projelere imza attık. Sahip çıkılması gereken herkese sahip çıkacağız. Gençler, çocuklar ve hanımlara sportif anlamında sınırsız imkan sunmak istiyoruz. 24 branşta çocuklara, gençlere hanımlara imkan sunuyor. Ücretsiz spor imkanı sunuyoruz. Çocuklara sınır koymak onu frenlemez, kötü alışkanlıklar edinmesini engellemez. Tüm köy, ilçe ve belediyelerde bu imkanları kavuşturacağız. Büyükşehrin amacı tüm kenti kucaklamaktır. Bir vatandaşımızın evi yandığında itfaiye o yangını söndürmeye gittiğinde, giden itfaiye ekipleri sevgi elini arıyor. Evi itfaiye, yanan yürekleri sevgi eli söndürecek. Sosyal belediyecilik bu. Biz bunu arttırarak göremediğimiz yerleri görerek ve herkese çare olmak için gayret göstereceğiz."
"BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ"
Denizli’nin her yerinin Denizli merkezinin standartlarına ulaştırılacağını ifade eden AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zolan,"Hizmet bizim işimiz. Belediyecilik bizim işimiz. Artık bizlerle belediye hizmetleri üst üste gelmiştir. Belediyecilik hizmet denildiği zaman ilk akla gelen parti Ak Parti'dir. Biz nutuklarla değil, icraatlarımızla hizmetlerimizi arttırarak millete derman olarak yola devam edeceğiz. Hizmetlerimizi güler yüzle taçlandıracağız. Katılımcı, sosyal belediyecilik, kültürel ve çevre dostu ve hizmet belediyeciliğini tümünü kapsayan bu ana ilkelerde milletin daha rahat yaşaması için denizlide yaşadığı için mutlu olması için yeni dönemde büyükşehrin ilk döneminde yeni vizyon projelerimizle halkımızı buluşturacağız’" dedi.
"DENİZLİ’YE 40 BİN KİŞİLİK YENİ STAD"
Daha sonra seçilmesi halinde hayata geçirecekleri projeleri açıklamaya başlayan Zolan şu projelerini açıkladı:
"Binlerce canlı türünün bulunacağı Şehir akvaryumu, şehrin tarihi kültürel ve doğal zenginliklerini maketlerle anlatılacak olan Minia Denizli Projesi, Ege’nin en büyük eğlence parkı ve yarış pistlerinin olacağı Eğlence Dünyası, Bozdağ Kayak Merkezi, 40 bin kişilik şehir stadyumu, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Anafartalar, Fatih, Cumhuriyet, Pınarkent, Sevindik bölgelerine hitap edecek Semt Hastanesi, Yerel Ürünler Satış Merkezi, Bilim Merkezi, Türkiye’nin en büyük Arkeoloji Müzesi, Delikliçınar Meydanı yer altı otoparkı, Denizli-İzmir yolu üzerinde Oto Galericiler Sitesi, araba yarışı ve motokros pisti, Gençlik Merkezi, Amatör Sporlar Kompleksi, Türkiye’nin ilk sivil toplum merkezi, bölgenin en büyük kamyon ve tır garajı, Planeteryum, İlbade Mezarlığı’na Türkiye’nin en büyük açık hava Türk Tarihi Müzesi, sulama sıkıntısı yaşayan ovaların cazibeli suya kavuşması, Elektronik Kent Kütüphanesi, Canlı Ağaç Müzesi, Kaleiçi Çarşısı’nın tarihi dokusunun canlandırılması, Gökpınar Barajı Çevre Düzenlemesi, Aktepe Sosyal Tesisleri, Sosyal Yaşam Merkezi, kent merkezi ve ilçelerimizde meydan düzenlemeleri, İlbade-Kumtepe Sosyal Tesisleri."
HER MAHALLEYE DOĞAL GAZ
Her mahalleye doğal gaz geleceğini, 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım sağlanacağını belirten Zolan, Kent Müzesi, 4. Sanayi Sitesi, Oto Galericiler Sitesi, tarihi Denizli evlerinin restorasyonu, Denizli’nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak yeni mezarlığın da projeleri arasında yer aldığını söyledi. Bölgede antik kent kazılarına tam destek verileceğini kaydeden Zolan, "Güvenlik sıkıntısı yaşanan bölgelerde MOBESE Sistemi, üçgen katlı köprülü kavşağı, zeybek köprülü kavşağı, gümüşler köprülü kavşağı, 2. Çevre Yolu, 2. Çevre Yolu üzerine Denizli’nin ilk tünel geçişi, 2 ve 3. Sanayi arasındaki bölgenin en uzun üst bağlantı yolu, Gökpınar yaya üst geçidi, Gümüşler yaya üst geçidi, Şemikler, Yeşilyurt, Şahin Tepesi Gökpınar Orman vadisi düzenlemeleri, şahin tepesine seyir kulesi, Karataş Kent Parkı, Güney Şelalesi çevre düzenlemesi, Çardak-Acıgöl çevre düzenlemesi ve Flamingo Parkı, Honaz Dağı Milli Parkı ve Erikli Yaylası Doğa Sporları Alanı, Acıpayam Keloğlan Mağarası ve Olukbaşı Kanyonu düzenlemesi, Babadağ’daki Yeniköy ve Taşdelen Yaylalarının doğa turizmine açılması da projeler arasındadır" şeklinde konuştu.
DİĞER PROJELER
Baklan Beşparmak Dağı Tabiat Parkı, Çameli Hayri Dev Kültür Merkezi, Kale Tabea Antik Kenti’nin ayağa kaldırılması ve turizme açılması, Sarayköy’deki Pamukkale Üniversitesi’nin ikinci kampüsünün eğitime başlaması, Serinhisar’da Pamukkale Üniversitesi’nin meslek yüksekokulunun açılması, Tavas’ta Yenide barajından alınan su ile ovaların sulanması, çocuklar için 44 adet bilgi evi kurs merkezi, gençlere yönelik iş geliştirme merkezleri, Sevgi Eli’nin ilçelerin tamamında hizmet vermesinin de sağlanacağını ifade eden Zolan, şunları söyledi:
"Ev hanımları için meslek edindirme kursları, kendi işini kurmak isteyen bayanlara yönelik mikro kredi desteği, tüm ilçelerde emekli ve yaşlı vatandaşlar için sosyal tesisler, tüm ilçelere gençlik merkezleri, emekli ve yaşlı vatandaşlar için hobi bahçeleri, kadın aile danışma merkezleri, engelli vatandaşlara yönelik sosyal tesisler, lise öğrencilerine yönelik bursun iki katına çıkarılması, dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut projesi, engelli vatandaşlar için korumalı iş merkezleri, cenaze hizmetlerinin tüm ilçelerde de ücretsiz olması, kent arşivinin genişletilmesi, Babadağ, Güney ve Buldan’daki tarihi evlerin restorasyonu, 30 dönüm arazi üzerine Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları tedavi ve barınma kompleksi, kent merkezi ve ilçelerde; sokak hayvanları aşılama ve kısırlaştırma birinin mobil hele getirilmesi, 20 adet katlı otopark yapılması, 222 adet halı saha, 5 adet sentetik buz pisti, 111 adet basketbol ve voleybol sahası, 20 sentetik çim saha, tüm amatör spor kulüplerine malzeme desteği, 40 adet pilates ve halk dansı salonu, 15 adet kapalı spor salonu, 10 adet kapalı yüzme havuzu, 5 adet açık yüzme havuzu, koşu ve bisiklet yolları yapılması, her yaş için ücretsiz spor kurslarının düzenlenmesi projelerim arasındadır."