Teknolojinin gelişimi ile diş hekimliğinde ve tedavisinde daha estetik ve daha kaliteli materyaller meydana gelmektedir. Zirkonyum bu materyaller arasında yer almaktadır. Diş hekimliğinde kaybedilen dişlerin tedavi edilip yerini doldurulması için diş protezleri ve kaplama tedavileri mevcut olmaktadır.

Zirkonyum kaplama estetik olmayan, alttan yansıyan metal altyapı yerine kullanılan beyaz metal elementtir. Diğer kaplama seçeneklerine nazaran daha doğal bir görüntüye sahip olmaktadır. Bu sebeple çok daha fazla tercih edilmektedir.

Kaplama Nedir?

Metal destekli ya da metal desteksiz olmak üzere ikiye ayrılan kaplama mevcut olmaktadır. Genellikle porselenden yapılmaktadır. Diş kaplatacak hastaların öncelikleri güzel görünmek olması nedeni ile diş hekimleri de buna göre bir tedavi yaklaşımı mevcut olmaktadır Bu anlayış, daha güzel görünüm sağlayan zirkonyum diş kaplama çeşidinin tedavilerde daha sık kullanılmasına da olanak sağlamaktadır. Daha fazla bilgi için Tuzla diş doktoru hizmetleri mevcut olmaktadır.

Zirkonyum Kaplama Nedir?

Günümüz dünyasında, estetik beklenti ve sürekli yükselmekte olan teknoloji sayesinde diş hekimlerinden de daha estetik işlemler beklenmesi ortaya çıkmaktadır. Doğal bir o kadar da beyaz ve şekilleri düzgün dişlerin talebi gitgide artarak devam etmektedir. Bu da zirkonyum kaplama nedir sorusuna cevap olarak yer almaktadır. Kaliteli zirkonyum kaplama Tuzla diş doktoru tarafından yapılan işlemler arasında yer almaktadır.

Diş yapımında kullanılan ve beyaz renkte olan zirkonyum saf mineral olarak değil zirkonya seramiğine dönüştürülmektedir. Özel fırınlardan işlenen zirkonyum son halini alarak zirkonyum dişler, metal desteksiz kaplama grubunda yer almaktadır.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nedir?

Işık geçirgenliği daha fazla olmaktadır. Bu özelliği diş etlerinde koyu renk oluşumunu engellemektedir.

Dişlerde oluşan mat görüntünün yok olmasını sağlayan zirkonyum kaplama, dişlerin doğal bir görünüm kazanmasında avantaj sağlamaktadır. Estetik açıdan hastaları tatmin etmekte ve bu özelliğinin yanı sıra diş eti sağlığı için de oldukça önemli bir kaplama çeşidi olmaktadır.

Metal alerjisi olan kişiler için de uygun olan zirkonyum diş kaplama, beyaz renkli ve sıcağa dayanıklı olmaktadır.

Metal destekli dişlere oranla çok daha sağlam olan zirkonyum kaplama, doğal olmasının yanında estetik görüntüsü sayesinde ön dişlerde daha çok kullanılan kaplama yöntemi olmaktadır. Zirkonyum kaplama için en doğru tercih Tuzla diş doktoru olmaktadır.