“Bir ülkenin gelişmişlik ve kalkınmışlığı, engelli vatandaşlarına sağladığı fiziki ve sosyal imkanlarla doğru orantılıdır”” diyerek engelli vatandaşların haklarına dikkat çeken Ak Parti Denizli il Başkanı Necip FİLİZ; 3 Aralık dünya engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz mesajında şunları söyledi. 

“Engelli olmak bir kusur değildir. Bu nedenle toplum olarak engellilere gereken ilgi ve desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Gerek sosyal gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşı karşıya kalan engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur, hepimizin sorunudur. Bu sorunları çözmek için toplumun her kademesinin ortaklaşa çalışması gerekmektedir. 

Engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmaların toplumsal ilgi ve duyarlılık ile hız kazanacağı da kesindir. Ayrıca engelli yurttaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal haklarıdır. 

Engelli Vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşama uyumunu kolaylaştırmak ve ayakları üzerinde durabilmesini sağlamak insan odaklı politikaları temel alan Ak Parti Hükümetlerinin daima önceliği olmuştur. 
Yapılan düzenlemelerle bir taraftan engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin huzurlarının, hayat kalitelerinin ve refahlarının artması,  diğer taraftan zihinlerdeki engellerin kaldırılmasına yönelik önemli bir mesafe kat edilmiştir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir.

Engelli Yurttaşlarımızın daima yanlarındayız ve desteğindeyiz, 3 Aralık dünya engelliler Günü`nün bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına katkı sağlamasını umut ediyorum. Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızın hayata daha sıkı sarıldığı, aileleri ile birlikte umut dolu, mutlu yarınlar dilerim.”