HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılının son meclis toplantısında Merkezefendi ilçesinin Yeşilköy Mahallesi'nde bulunan  10 bin 570 metrekarelik park ve yeşil alanın 2 bin 344 metrekaresine yapılması planlanan akaryakıt  ve servis istasyonu ile ilgili maddeyi meclisten geçirerek projeyi onaylamıştı. Projeye CHP’li meclis üyeleri ret, MHP ve AK Partili üyeler ise kabul oyu kullanmıştı. 
Kararın belediye meclisinden geçmesinin ardından CHP Denizli İl Başkanlığı istasyon yapımına karşı bazı vatandaşlarla birlikte Denizli İdare Mahkemesine başvuru yaparak yürütmenin durdurulmasını istemişti. 

Denizli İdare Mahkemesi’nin kararını verdiğini açıklayan CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, “mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Yani Hukuk ve Adalet tecelli etmiş Büyükşehir Belediye Başkanlığının Parkı ve Yeşil Alanı Talan etme ve yerine Akaryakıt İstasyonu yaparak rant elde etme planı sona ermiştir. Yeşil Alanın korunmasıyla ilgili çıkan bu Karar Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi. 

OSMAN ZOLAN BU KARARDAN DERS ÇIKARMALI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın bu karardan ders çıkarmasını ve artık şehrin Yeşil Alanlarını tahrip etme anlayışını sona erdirmesini rica eden Sancar, “Kurnaz Emlakçı zihniyetiyle değil Denizli’ye ulvi hizmetler vermeye çalışan bir Büyükşehir Belediye Başkanı gibi davranmasını kendisine özellikle tavsiye ediyoruz. Bu Zeytinli Bahçe Parkının artık Yeşil Alan olarak kalmasını ve bunu üzerinde artık Ticari Planlar yapmamasını ve Bölge Halkını bir daha bu haksız ve hukuksuz rant girişimleriyle rahatsız etmemesini istiyoruz.” dedi.