İzmir’in Buca İlçesi’nde 17 Mayıs 2021 günü Denizlili Ayşe Vural’ın polisi arayıp “Kızımı öldürdüm” diyerek teslim olduğu cinayetin altından uyuşturucu bağımlılığı çıktı. Olaydan sonra 29 yaşındaki kızı Zeynep Vural’ı mezara, eşini de hapishaneye gönderen baba Saffet Vural, yaşanan aile dramının ardından ilk kez konuştu ve “12 yıldır kızımın uyuşturucu bağımlılığı yüzünden geceleri uyku yüzü görmedik” dedi.

Kızının uyuşturucu bağımlılığı yüzünden iki kez evi yakmaya çalıştığını, annesinin üzerine kaynar su döktüğünü ve hatta hamile kız kardeşine bıçakla saldırıp öldürmek istediğini de anlatan 69 yaşındaki baba Saffet Vural Sabah Gazetesi’nden Ceyhan Torlak’a konuştu ve olayın perde arkasını şöyle anlattı:

UYUŞTURUCU BELASINDAN KURTARAMADIK

Kızımı arkadaşı uyuşturucuya alıştırdı. 12 senedir bu uyuşturucu bataklığının içindeydi. Ne yaptıysak onu kurtaramadık. Kızımın hayatı düzene girer diye imam nikahıyla evlendirdik. Ancak bu uyuşturucu belası yüzünden evliliğini yürütemedi. Son iki yılda iyice dengesiz bir insan haline geldi. Olaydan 3-4 gün önce eşimin sırtına kaynar su dökmüştü. Evimizi yakmaya çalıştı.

OLAY GÜNÜ

Kızım kafasına göre gece vakti çıkıp dolaşıyordu. Ona engel olamıyorduk. Olay günü de gece taksiyle gezip eve geldi. 170 lira taksi parası ödedik. Daha sonra eşimden uyuşturucu için para istedi. Para yüzünden aralarında sorun yaşandı. Eşim ve kızım diğer odadaydılar.

Eşim oğluma, ‘Ablan bayıldı. Yatak odasına taşıyalım’ dedi. Oğlum da ablasının daha önceki gibi bayıldığını düşünerek yatak odasına taşıdı. Daha sonra eşim bana, ‘Senin dışarıda işin yok mu? Çık gez dolaş’ dedi. Ben de dışarı çıktım. 2 saat sonra geri geldim. Eşim hiçbir şeyden bahsetmedi. Sabah uyandığımızda bize olayı anlattı. Sonra polise teslim oldu.

HAMİLE ABLASINA BIÇAKLA SALDIRDI

Zeynep, bir keresinde evli olan kızım Emel hamileyken ona bıçakla saldırmıştı. Elinden zor aldık. Son zamanlarda akıl sağlığı pek yerinde değildi. 12 yıl boyunca adeta ailece işkence çektik, geceleri uyuyamıyorduk. Koltukta yarım yamalak oturarak uyuyordum. Ya da o uyurken biz de uyuyabiliyorduk.

EŞİM CEHENNEMİ YAŞIYOR

Eşimi cezaevine ziyarete gittim. Bana ‘Ben burada cehennemi yaşıyorum. Özgürken, dışarıdayken bizim evde yediğimiz lokma cennet lokması gibiymiş’ dedi. Cezaevinde ağlıyordu. Onu o halde görünce benim de içim parçalandı. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı. Kızımı toprağa verdim. Eşim cezaevine girdi. Bundan daha acı ne olabilir.

4 KEZ AKIL HASTANESİNE YATIRDIK

Kızımızı uyuşturucu batağından kurtarmak için her şeyi yaptık. 4 kere akıl hastanesine yatırdık, olmadı. Bağırıp, etrafı rahatsız ettiği için hastaneden bile kovulduk. En sonunda eşim katil oldu.

Anneler babalar dikkatli olsunlar. Olaydan sonra gözaltında olduğum için memleketim Denizli’ye kızımın cenaze namazına bile katılamadım.