Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yerel seçimlerde AK Parti’nin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasının ardından Delikliçınar Meydanı’nda önce konuşma yaptı sonra zeybek oynadı.
30 Mart yerel seçimleri sonucunda Denizli’de AK Parti adayı Osman Zolan’ın kazanmasının kesinleşmesinin ardından vatandaşlar Delikliçınar Meydanı’na aktı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci seçim sonuçlarını parti binasında takip ettikten sonra meydana geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sahneye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Osman Zolan’la birlikte çıktı. Sahnede ilk olarak konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kendilerine başkanlığı layık gören herkese teşekkür etti. Her zaman millete güvendiğini belirten Zolan, bundan sonra da hizmetlerle adından söz ettireceğini söyledi.
Daha sonra vatandaşların sloganları arasında konuşan Bakan Zeybekci, Denizli’nin her zaman AK Parti’ye destek verdiğini söyledi. Denizli’ye hizmet etmekten geri kalmayacaklarını ifade eden Zeybekci, "Denizli hak ettiğini alsın dediniz. Daha sonraki tüm seçimlerde bize büyük destek verdiniz. Bize hak ettiğimizi verdiniz" dedi. Bu seçimlerin bir istiklal mücadelesi olduğunu söylediklerini belirten Zeybekci, "Milletimizi galip çıktı. Millet kazandı. Onlar kaybetti. Bu milletin iradesine kastedenler kaybetti. Bu milletin Başbakanına kastedenler kaybetti. Bu ülkeye ihanet edenler kaybetti. Biz tüm kardeşlerimizle yolumda yürüyeceğiz. Bizim işimiz sövmek olmayacak. Dinimiz 'Müslümanlar kardeştir' diyor. Biz kardeşlerimizle yolumuza devam edeceğiz. Ancak aklını ve vicdanını satanlar ve ülkeyi de satmak isteyenlerden bunun hesabını soracağız. Yok öyle Başbakanı dinleyip servis etmek. Sen herkesi dinle, MİT’i dinle. Sonra bana dokunmayın de" şeklinde konuştu.

ZEYBEK OYNADI
Bakan Zeybekci Türkiye’nin bu seçimlerden demokrasi ve hukuku üstün çıkardığını sözlerine ekledi. Bakan Zeybekci daha sonra havai fişek gösterisini izledi. Gösterinin ardından Tavas Zeybeği çalarken, vatandaşların alkışları arasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Tavas Zeybeği oynadı. AK Partililerin alkışları arasında zeybek oynayan Bakan Zeybekci ve Başkan Zolan’a bazı vatandaşlar da eşlik etti.