Türk Ordusu, ilk günden bu yana dünyanın dört bir tarafında hep mazlumun yanında yer almış, ülkesi ve milletini savunmak söz konusu olmadıkça da mermiyi namluya sürmemiştir. Kılıç kından çıktığında ise gereğini yapmıştır. Tıpkı bugün Suriye'de olduğu gibi.

Türkiye için, kendi toprak bütünlüğü kadar komşularınınki de çok önemli, ülkesindeki güven ortamı kadar dostlarının da barış içinde yaşaması hayati bir konudur. O nedenle, insani bir sorumluluktan kaçmamış, gereğini yapmıştır.

Düşmana korku salıp dosta güven veren ordumuzun, gittiği coğrafyalara Türk'ün şefkatini de götürdüğü, sayılamayacak kadar çok kahramanlıklarıyla birlikte anılan tarihi bir gerçektir. Şimdi de aynı çizgide yoluna devam edecek, inşallah tarihi görevini layıkıyla kazasız belasız yerine getirecektir. Sınırlarımız, o bölgede yaşayan insanımız ve ülke güvenliğimiz açısından tehdit oluşturan unsurları temizlemek üzere operasyon başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri, görevini tamamlayıp bölgede barışı tesis ettiğinde, kendisine verilecek emre göre hareket edecektir.

Mehmetçik, eli kınalı ağzı hayır dualı anaların kınalı kuzularıdır. Tıpkı onlar gibi bizim de dualarımız onlarla. Allah, onları korusun; her daim muzaffer kılsın!

Bu arada, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki terörist guruba yönelik operasyonda yaralanınca hastaneye kaldırılıp tedavisine başlanan Denizlili hemşehrimiz Uzman Çavuş Özkan Bilgiç'in şehit düştüğünü öğrenmiş bulunmaktayım. Üzüntüm büyük. Allah(cc), rahmet eylesin. Ailesinin, yakınlarının, silah arkadaşlarının ve milletimizin başı sağolsun.