Danıştay'ın, yıkım kararı verdiği Zeytinburnu'ndaki gökdelenlerin tıraşlanacak kısmında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin da iki dairesi olduğu iddialarına Zeybekci’den yanıt geldi. 2011 yılında daireyi aldığını doğrulayan Bakan Zeybekci, “Adıgeçen binalarla ilgili tarihi yarımadanın siluetine aykırı konum tartışmaları çıkması üzerine; satma kararı aldım, sattım ve tapu devirlerini gerçekleştirdim” dedi. 


Danıştay'ın “Tarihi silueti bozan kısmının yıkılması” kararı verdiği 'Onaltı-Dokuz'da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de iki dairesi bulunduğu iddia edilmişti.  Dairelerin A Blok'ta 32. katta 190 ve 191 no'lu daireler olduğu ileri sürülmüş, Adalar'dan Boğaz'a kadar geniş bir manzarası bulunduğu belirtilmişti. Bu dairelerin de fiyat tipleri geçen yıl itibariyle 1 milyon 288 bin liradan başladığı iddia edilmişti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakan Zeybekci, daireleri aldığını ancak sattığını yaptığı şu açıklamada aktardı, “Bugün, bir basın organında İstanbul Zeytinburnu’nda 16-9 olarak adlandırılan, son günlerde tarihi yarımadanın silüeti ile ilgili tartışmalara konu olan binalarda iki dairem olduğu şeklinde haber çıkmıştır. 31.03.2011 tarihinde sözleşmesini yaparak, tamamı şahsi hesabımdan banka havaleleriyle, ilgili firmaya eşit taksitlerle bir buçuk yılda ödemesini yaptığım, iki ayrı bağımsız bölümün birleşmesi ile oluşan, net 134 metre karelik konutu; imar, inşaat ve iskân ruhsatları için her türlü inceleme ve araştırmayı yaparak satın aldım.
Adı geçen binalarla ilgili tarihi yarımadanın siluetine aykırı konum tartışmaları çıkması üzerine; satma kararı aldım, sattım ve tapu devirlerini gerçekleştirdim.
Şu an itibari ile, ilgili firmanın beyanında da görüleceği gibi adı geçen binalarda şahsıma, aileme, şirketlerime ve şirket ortaklarıma ait mülkiyet, irtifak ve kira dâhil olmak üzere hiçbir hukuki ilişkim yoktur. Konu hakkında ilgili firmanın yazısı da ekte sunulmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”