AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, özel hayata kimsenin müdahale edemeyeceğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisinin bir baba tepkisi olduğunu söyledi. 
AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, gazetecilerle Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldi. Ankara’daki işlerin yoğunluğuna rağmen her hafta sonunu Denizli’de geçirdiğini ifade eden Nihat Zeybekci, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Öğrenci evleri ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’yi örnek göstermesi ile ilgili başlayan tartışmaya değinen Zeybekci, konunun Başbakan’ın Denizli ziyaretinde gündeme geldiğini söyledi. Denizli ile ilgili Türkiye’de istenmeyen bir tartışma yaşandığını ifade eden Nihat Zeybekci, şöyle konuştu: "Böyle bir sorun Türkiye’de var mıdır? Evet vardır. Bu sorun Türkiye’nin tüm şehirlerinde vardır. Sorunun kendisini iyi tespit etmek lazım. Sorun yurt sorunudur. Öğrencilerin barınma sorunu vardır. Başbakan Denizli’ye geldiğinde bu sorun gündeme geldi. Başbakana Denizli’deki yurt ihtiyacı anlatıldı. Yurt ihtiyacı karşılanamadığı için öğrencileri gayri sıhhi yerlerde yani adı apart olan ancak kanunen apart olmayan yerlerde kaldığı ve şikayet olduğu ile ilgili bir konuşma geçti. Asla öğrencilerin özel yaşam alanı ile ilgili konu gündeme geldi. Başbakan orada yurt talimatını verdi. Öğrencileri kamu yararına çalışan kurumlara yönlendirelim dendi. Bunlar konuşuldu. Daha sonra Kızılcahamam’da Türkiye’nin diğer illerinden gelen vekiller, yurt sorunundan bahsedince Başbakanımız da Denizli’de de bunu gördüğünü söyledi. Konu bu kadar. Detaylara girip tartışmak bizim menfaatimize değil." 

"BAŞBAKANIN TEPKİSİ BİR BABA TEPKİSİDİR"
Üniversite okumaya giden öğrencinin devlete emanet edildiğini kaydeden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin neresinden olursa olsun ben çocuğumu üniversiteye gönderdiğimde nerede kalırsa kalsın, çocuğumu devlete emanet ediyorum. Başbakanımız da baba hassasiyetiyle, belki duyduğu, belki vakıf olduğu olaylarla ilgili tepkisini dile getirdi. Bir baba, bir aile reisi, bir Başbakan tepkisidir. Bunu yanlış yere götürmemek lazım." 

"ÖZEL HAYATA KİMSE MÜDAHALE EDEMEZ"
Öğrencilerin çaresiz oldukları için kiraları yüksek evlerde yaşadıklarını belirten Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı: "Öğrenciler çaresizlik içinde, kiraların yüksek olduğu yerde yaşıyor. Kiralar 2 bin TL’ye kadar çıkmış. Kimse bunlara müdahale edemez. Parasını vermiş, kira kontratını yapmış kişiye kimse bir şey diyemez.Çünkü çaresizlikten orada çocuklar kalıyor. Kimse de müdahale edemez. Ama bu istenen bir şey değil tabii ki. Özel hayatın dokunulmazlığı vardır. Kimse girip denetleyemez. Polisiye meseleler, yargı kararı varsa başka. Konu hassas olduğu için kimse bu konuda kendini öne atmamalıdır."