İçişleri Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarının ardından merkeze alınan Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, özellikle maddi durumu iyi olmayan çocuklara yönelik yaptığı projelerle dikkat çekmişti.
16 Eylül 2013 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma müdürü iken çıkan kararnameyle Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Zeki Bulut, görevi Atilla Çınar’dan devralmıştı. Göreve gelir gelmez farkını hissettiren Zeki Bulut, yaptığı sosyal projelerle herkesin sevgisini kazandı. Göreve geldikten 1 ay sonra Karşıyaka Mahallesi’nde torbacılara yönelik ‘Temizyaka Operasyonu’nu başlatan Bulut, operasyona helikopter desteği de sağlamıştı. Kendisinin bizzat yönettiği operasyonda 50 eve düzenlenen baskınlarda 61 kişi gözaltına alınmıştı. Düzenlenen operasyonda çok sayıda esrar maddesi ve silah ele geçirilmişti.
Denizli’nin önemli bir kent olduğunun bilincinde olduğunu her defasında tekrarlayan Zeki Bulut, ikinci olarak Denizli polisinin kullandığı araçları yeniledi. Denizli merkezinde kullanılmak üzere mini Cooper marka araçlar alan Bulut, ilerleyen aylarda BMW marka araçlar da alarak dikkat çekti.

‘HAYATA PAS VERDİ’
Zeki Bulut’un Denizli’de yaptığı projelerin arasında belki de en önemlisi birçok spor adamını Denizli’de buluşturan ‘Hayata Pas Ver’ projesi oldu. Maddi durumu iyi olmayan çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve hayallerini gerçekleştirmek adına yapılan proje kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, futbolcu Hakan Şükür, Rüştü Rençber, Rıdvan Dilmen, Hakan Ünsal, Okan Buruk Denizli’ye geldi. Projeye göre Denizli'de ailelerinin maddi durumu yetersiz olması nedeniyle sosyal aktivitelere daha az katılım gösteren dar gelirli ailelerin 10-15 yaş grubundan 220 çocuğu tespit edilerek 20 takım kurulmuş ve yapılan karşılaşmaların ardından şampiyon belirlenmişti. Denizli Emniyet Müdürü olan Zeki Bulut o dönem yaptığı açıklamada, "Projedeki amacımız, çocuklarımızın hayata daha sağlam tutunabilmesine imkan vermek. Devlet olarak onların her zaman yanında olduğumuzu hissettirebilmek amacıyla bu projeye başladık. Hayata pas ver projesinin harika çocukları bizden aldığı pasla gol atacaklar. Böylesine önemli bir projede bizi destekleyenlere teşekkür ederken, mesleki olarak yetişmemde büyük emeği olan rahmetli Ali Gaffar Okkan’ı rahmetle anıyorum. Ayrıca Başbakanımıza teşekkür ederim. Sayın Başbakanım, hiç merak etmeyin, 2023 vizyonu için bu çocukları sırtımızda taşımaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bu çocuklar artık hayatları boyunca verdiğimiz pasla devamlı gol atacak. Kimse merak etmesin, bu pas gol olur. Biz buna ve onlara inanıyoruz" diye konuşmuştu.
Denizli’ye gelen eski futbolcular daha sonra halı sahada maç yapmış ve bu proje Denizli ve Türkiye’de gündeme oturmuştu.

ZERRİN ÖZER POLİSLERE ÖZEL KONSER VERDİ

Denizli’de yaptığı projelerde meslektaşlarını da unutmayan Bulut, yakın arkadaşı olan Zerrin Özer’i konser için Denizli’ye getirmişti. Denizli Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konsere yüzlerce polis katılırken, Zerrin Özer polisler için şarkı söylemişti.
Hayat Pas Ver projesinin ardından ‘Basketbola Küçük Dev Adımlar’ projesini de hayata geçiren Zeki Bulut, özellikle sosyo-ekonomik durumu zayıf olan çocukların spora yönelmesi konusunda önemli bir adım daha atıyordu. Türk Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay’ın da katılarak destek verdiği proje kapsamında çocuklar basketbol oynayarak sosyalleşmişti. Normal emniyet müdürlerinin çizgisinin dışında bir performans çizen Zeki Bulut, hayatında Pamukkale’yi görmemiş çocuklarla Pamukkale’ye giderken, kimi zaman bu çocuklarla sinemaya da giderek çocuklara olan düşkünlüğünü sergiledi.

DENİZLİSPOR’A BÜYÜK DESTEK VERDİ

PTT 1. Lig’de mücadele eden Tekden Denizlispor’un zor günlerinde hep yanında olan Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, teknik direktöründen futbolcusuna kadar herkesle yakından ilişki kurarak takımda önemli görevler üstlendi. Maddi anlamda darboğaza düşen kulübe zaman zaman maddi kaynak da yaratan Bulut, maçları zaman zaman çocuklarla izledi. Pamukkale Üniversitesi basket takımına da destek veren Zeki Bulut, takımın maçlarını kaçırmamaya özen gösterdi.
18 ay Denizli’de görev yapmasına rağmen yaptığı projelerle Denizliler tarafından çok sevilen Zeki Bulut, son kararname ile merkeze alınırken, yerine Polis Başmüfettişi Mevlüt Demir getirildi.