Oğluları, rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler görevlerinden istifa etti.

"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.

Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."

MUAMMER GÜLER'İN AÇIKLAMASI

Bakan Güler, "17 Aralık'ta Sayın Başbakan'a görevden affımı arz etmiştim bugün de yazılı olarak Başbakanımıza görevden affımı sundum" dedi.

ERDOĞAN'DAN BAKANLARLA TOPLANTI

Öteyandan Pakistan ziyaretinden dün akşam dönen Başbakan Erdoğan'ın gece saatlerinde Keçiören'deki evinde bazı bakanlarla görüştüğü belirtilmişti. 

"BÜYÜK TUZAK"

Bakan Çağlayan, 2 gün önce yaptığı açıklamada, şunları kaydetmişti: 

"Amacı ve hedefi çok farklı olan, büyük bir tuzakla karşı karşıyayız. Ne benim, ne evladımın, ne de onun kadar değerli çalışma arkadaşlarımın bir yanlışın içinde olması söz konusu olamaz. Önümüzdeki günlerde her şey açığa çıkacaktır. Hukukun üstünlüğüne ve masumiyet karinesine herkesin özellikle de hukuku uygulamakla görevli ve yükümlü olanların çok daha fazla itina göstermesi gerektiğine inanıyorum. Bu süreçten alnımızın akıyla, milletçe güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum." 

17 ARALIK OPERASYONU

Türkiye, 17 Aralık sabahı ülkeyi derinden sarsan ve "Büyük Rüşvet" adıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı operasyona uyandı. Operasyonda İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Reza Zarrab ile işadamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

EKONOMİ BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN

Çağlayan, ilk ekonomi bakanıydı. 10 Kasım 1957'de Muş'ta doğan Zafer Çağlayan, uzun yıllar Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yapmıştı. 2007'de AK Parti'den Ankara milletvekili seçilen Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini yürütmüştü. 24. Dönem Mersin Milletvekili olarak tekrar Meclis'e giren Çağlayan, ilk Ekonomi Bakanı olmuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER

21 Mart 1949'da Mardin'de doğan Muammer Güler, bir dönem İstanbul valisi olarak görev yapmıştı. Valiler Kararnamesiyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atanan Güler, 7 Mart 2011'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olmak amacıyla görevinden istifa etmişti. 24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM'ye giren Güler, 24 Ocak 2013'te yapılan kabine revizyonu ile İdris Naim Şahin'in yerine İçişleri Bakanlığına getirilmişti.

CHP'DEN İLK YORUM

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "İlk istifa haberi geldi. Yetmez ama evet" dedi. 

CHP'den Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın istifasına ilk değerlendirme geldi. 

CHP'li İnce, Twwitter hesabından "İlk istifa haberi geldi. Yetmez ama evet" ifadelerini takipçileriyle paylaştı.