Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bayan kuaförleri denetlendi. Denetimlerde kuaför salonlarının sağlık koşullarına uygunluğu, çalışma belgelerinin olup olmadığı kontrol edildi.

Denizli Belediyesi, halkın daha sağlıklı ortamlarda hizmet alabilmesi için gerçekleştirdiği denetimlere devam ediyor. Farklı hizmet sektörlerinde rutin denetimlerini sürdüren Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Denizli’de faaliyet gösteren 112 bayan kuaförünü denetledi. Denetlenen 112 kuaförden 47 tanesine ihtarname verilirken 2 tane işletmeye ise idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde kuaförlerin iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygunluğu, mesleki iş yeri temizliği, tertip ve düzeni, genel temizliği, ağda odaları, fırça ve havlular ile personel hijyeni denetlendi.

Vatandaşların daha sağlıklı ve düzenli şartlarda hizmet alabilmesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini dile getiren Zabıta Müdürü Emin Akbulut, “Hizmet sektöründe yer alan tüm işletmelerin halk sağlığını ön planda tutarak faaliyetlerini sürdürmeleri gerekmektedir. Toplum ve insan sağlığı açısından vazgeçilmez bir önem taşıyan, hizmet birimleri içerisinde ilk sırayı alan berber ve kuaförlerin sağlıklı şartlar içerisinde çalışıp çalışmadıklarını kontrol etmek amacıyla denetimler gerçekleştirdik. Denetlenen 112 kuaförden 47 tanesine ihtarname verilirken 2 tane işletmeye ise idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. 63 işyerinde ise herhangi bir olumsuzluk görülmedi. Biz elbette ki denetimlerimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ancak burada önemli olan işletmelerin kurallara uygun hizmet sürdürmesidir. İnsana hizmet veren tüm işletmelerin halk sağlığını riske atacak tutum ve davranışlardan uzak durmaları gerekmektedir. Konuya hassasiyet gösteren tüm esnaflarımıza teşekkür ederken, vatandaşlarımız da herhangi bir olumsuzlukta belediyemizin 153 numaralı telefonunu arayabilirler” diyerek açıklamalarda bulundu.