Denizli Belediyesi görüntü ve çevre kirliliğine neden olan ticari amaçlı asılan bez, branda afiş ve benzeri malzemelere izin vermiyor. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İlan Reklam ve Denetim Birimi Ekipleri, şehrin genelinde yapılan denetimlerde, otobüs duraklarına, elektrik direklerine, duraklara, çöp konteynırlarına ve çeşitli yerlere yapıştırılan ilan ve reklamları tespit etti.
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “01 Ocak- 09 Nisan 2013 tarihleri arasında 363 adet işyerinde yetkililer ile bizzat görüşüldü. Konu hakkında bilgilendirme yapıldı ve gerekli uyarılarda bulunuldu. Bu uyarılara rağmen damgasız el ilanı dağıtımı yapan ve yapıştıran kişi ve kuruluşlardan 118 adet işyerine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesi ve 32 maddesinin 11/2 bendine göre 72 bin 152 TL cezai işlem yapılmıştır. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 42. maddesine istinaden meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait alanlara bez, kağıt vb. ilan asan kişiye 182 Türk Lirası’ndan 5. 573 Türk Lirası’na kadar idari para cezası verilir. Bu cezayı verme yetkisi Polis ve Zabıtaya aittir.”
   Konuyla ilgili vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini dile getiren Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut; “ Bu konuda vatandaşlarımızı uyarıyor ve bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Dünya kenti Denizli’de görüntü kirliliğine yol açacak her türlü olumsuzluğa karşı yasal mevzuat çerçevesinde ekiplerimizin çalışmaları devam edecek” dedi.