Her gün normal sayıda kıyılan nikahlar yılın aynı sayıya denk gelen günlerinde artış gösteriyor. Denizli’de hayatlarını unutulmaz bir günde birleştirip 12.12.12 tarihinde evlenmek isteyen çiftler, nikâh salonlarında yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Normal günde en fazla 10 çiftin evlendirildiği  nikah memurluklarına 12 Aralık için başvuranların sayısı yaklaşık 4 kat arttı. Denizli Belediyesi İncilipınar ve Sevindik Nikah Salonları'nda 12 Aralık’ta evlenmek için şu ana kadar toplam 55 çift başvurdu. Denizli’de 12.12.12 sayı sıralaması nedeniyle özel ilgi gören tarihte evlenmek isteyen çiftlerin 6 ay öncesinden nikah memurluklarından gün almaya başladığı açıklandı.

20 dakikada bir ‘evet’
Denizli Belediyesi bu özel günde hayatlarını birleştirmek isteyen çiftlere, nikah törenlerini mutlu geçirebilmeleri için ekstra çalışma başlattı. Normal günde öğle saatlerinde başlayan nikah işlemleri, 12 Aralık’ta sabah saatlerinden itibaren yapılacak. Yaklaşık 20 dakikada bir evlilik işlemi gerçekleştirilecek.


Çiftlerin nikah salonlarında tören saatini de günün tarihiyle aynı sayı sıralaması olan saat 12.12'de yaptırmak için özel istekte bulunduğu ifade edildi. Nikah memurluklarına 12 Aralık'ta evlenmek için randevu alıp, evrak işlemlerini sürdüren çok sayıda çiftin olduğu ve bu çiftlerin işlemlerini tamamlamasıyla sayının daha da artmasının beklendiği belirtildi.