Zeytinburnu'nda bölücü terör örgütü PKK lehine slogan atıp, çevredeki iş yeri ve araçlara zarar veren örgüt yandaşları, mahalleli ile karşılaşınca gerginlik yaşandı. Mahalleli kaçan örgüt yandaşlarını ara sokaklara kadar kovaladı. Kaçan zanlılardan biri mahalle sakinlerinin eline geçince linç edilme tehlikesi yaşadı. Bir lokale sığınan şahıs yüze yakın çevik kuvvet polisinin koruması altında polis merkezine götürüldü.

Yüzleri maskeli ve sopalı yaklaşık 15-20 kişilik grup 58 Bulvar ve Veliefendi Mahallesi’nde bulunan bazı iş yeri, banka ve araçlara zarar verdi. Bölücü terör örgütü lehine slogan atarak ilerleyen örgüt yandaşlarına vatandaşlar tepki gösterdi. Toplanan mahalleli ara sokaklarda şahısları kovalamaya başladı. Yaşanan kovalamacada 18 yaşından küçük olduğu öğrenilen bir çocuk kalabalığın arasında kaldı. Linç edilme tehlikesi yaşayan çocuk Veliefendi Mahallesi 77/5 Sokak üzerinde bulunan Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne sığındı.

Derneğin önünde bekleyen çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık 100 kişi şahsın kendilerine verilmesini istedi. Zaman zaman gergin anların yaşandığı sokağa çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polisler ile kalabalık arasında da ara ara gerginlik yaşandı. Sokağın iki girişine barikat kuran polisler yoğun güvenlik önlemleri altında şüpheli şahsı çıkardı. Çevik kuvvet otobüsüne bindirilen şüpheli polis merkezine getirildi.

Yaklaşık 15 kişilik yüzleri maskeli grubun iş yerlerine zarar verdiğini belirten görgü tanıkları Türk bayrağı bulunan araçların camlarının kırıldığını ifade etti.

Gerginlik, şüphelinin dernekten çıkarılmasının ardından son buldu. CİHAN