Bu yıl Vietnam’da yapılacak 46. Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil edecek dört kişilik milli takıma, Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Yusuf Mert Demirlenk de seçildi.
Bu yıl Vietnam’da yapılacak 46. Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil edecek dört kişilik milli takıma, Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Yusuf Mert Demirlenk de seçildi. Her yıl başka bir ülkenin evsahipliğinde matematik, kimya, biyoloji, fizik ve bilgisayar dallarında düzenlenen dünya bilim olimpiyatlarına katılacak milli takımlar, TÜBİTAK'ın yaptığı bir dizi sınav sonucu belirlendi. Yaklaşık 9 milyon öğrencinin katılım hakkının bulunduğu sınavlarda birinci aşamayı geçen 65 öğrenci, ikinci aşamada 30'a düşürüldü. Üçüncü aşamada 13, dördüncü aşamada ise takımı oluşturan dört kişi kaldı.

Bunlardan biri olan Demirlenk, “Bana bu sevinci yaşattığı için okuluma ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Milli takıma girdiğim için 12. sınıfta YGS-LYS puanlarım hesaplanırken ek 35 puan kazanacak olmam da ayrıca sevincimi arttırdı. Eğer madalya alır ve ülkemi sevindirirsem, sınavsız üniversite hakkı kazanacak olmam da beni heyecanlandırıyor.” dedi. Kimya olimpiyatı çalıştırıcısı öğretmen Güngör Canbulat da bu başarıyı elde etmek için uzun zamandır uğraştıklarını, emeklerinin karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Canbulat, "Şu anda bilgi düzeyi olarak yüksek lisans, doktora düzeyinde bilgi sahibiler. Madalya alacağımızı ümit ediyorum." diye konuştu. Özel Servergazi Fen Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş de okullarının bilim alanında Türkiye'yi büyük bir başarıyla temsil ettiğini belirterek, “Bu yıl da öğrencilerimizin ülkemize yeni madalyalar, özellikle de altın madalya kazandırmalarını bekliyoruz." dedi. Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ise bilim olimpiyatlarına öğrenci vermeye devam ettiklerini söyledi. Bu sene bir öğrenciyle katılacaklarını kaydederek, "Servergazi Eğitim Kurumları, bir marka haline geldi. Her yıl olimpiyatlara öğrenci gönderiyoruz. Bu sene de TÜBİTAK tarafından Dünya Bilim Olimpiyatları kimya takımına Fen Lisesi öğrencilerimiz Yusuf Mert Demirlenk seçildi. İki yıl önce Gülşah Onur, Avrupa üçüncüsü olmuştu. Yine bu sene Feyza Duman, Avrupa ikincisi olarak büyük bir başarı elde etmişti. İnşallah kimya olimpiyatında da Yusuf Mert Demirlenk, Denizli ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir.” diye konuştu.