HABERDENİZLİ.COM

Türk Hukuk Enstitüsü Derneğinin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen 22. Olağan Genel Kurulunda Tarkan Toper başkanlık görevini Yavuz Aksu’ya devretti. Kongreye Denizli’den delege olarak, Şube Başkanı Av. Yusuf Garip ve Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Burak Ekseli, Av. Himmet Kocayiğit ve Av. Kürşat Aykol katıldı. Denizli kongrede güçlü bir şekilde temsil edilirken, Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şube Başkanı Yusuf Garip, kongreyle ilgili hem değerlendirmede bulundu hem de dernek hakkında bilgiler verdi.

“ONUR DUYUYORUZ”

Türk Hukukun gelişimine katkı sunmak amacıyla derneğin 44 yıldır faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatan Av. Yusuf Garip; “Türk Hukuk Enstitüsü Derneği, Türk hukukunun gelişimine, Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin kurum ve kurallarıyla yerleşmesine,  hukukçular arasında birlik ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla 1977 yılından bugüne görev üstleniyor. Ülkemizin hukuk devleti kimliğine bir STK olarak destek vermeye de aralıksız devam ediyor. 3 yıl öncede Denizli’de şubesini açarak faaliyetlerine ilimizde de sürdüren Derneğimize hizmet etmenin Yönetim Kurulu ve üyelerimizle onurunu yaşamaktayız. Hukuk devleti, adalet, eşitlik ilkelerinin tüm kamu kuruluşları ile toplumun her kesimine yaygınlaşması için mücadeleye devam edeceğiz’’ dedi.

“BAŞARI DİLEDİ”

Yüzlerce hukukçunun katıldığı kongrenin önemine vurgu yapan Garip; “ Kongremizde derneğe önemli hizmetlerde bulunan başkanımız Av. Tarkan Toper görevini gerçekleşen seçimlerle Av. Yavuz Aksu’ya devretti. Bu kutlu ve önemli görevde sayın Toper’e bir kez daha teşekkür ederken yeni Başkanımız sayın Yavuz Aksu ve yönetimine başarılar diliyorum” dedi.

“ANAYASA VURGUSU YİNELENDİ”

Kongrede öne çıkan unsurlarından birisinin ise, yeni anayasa olduğunu belirten Garip; “ 22. Olağan Genel Kongremizde ülkemizin geleceği açısından birçok önemli konuyu da ele alma fırsatımız oldu. 2023 lider ülke Türkiye vizyonu çerçevesinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına sivil bir anayasayla girilmesi vurgusu yinelendi. Ayrıca Seçim Kanunu, Avukatlık Kanunu konusunda da fikirler kürsüden aktarıldı. Avukatlık mesleğinin güncel sorunlarının çözümü, ülkemizin güncel meseleleri yönelik düşünceler ve görüş alışverişleri önemli bir yer tuttu. Bu fikirler ışığında güzel gelişmelerin yaşanacağını düşünüyoruz. Kongremizin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Türk Hukuk Enstitüsü Derneğinin 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi. Hukukun gelişimine katkı sunmak amacıyla derneğin 1977 yılında faaliyetlerine başladığını hatırlatan Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şube Başkanı Av. Yusuf Garip, kongreyi değerlendirdi ve Cumhuriyetin 100. Yılına sivil bir anayasaya girilmesi vurgusunun kongrede öne çıktığını hatırlattı.