Denizli Belediyesi, şehirlerarası karayollarında yayaların karşıdan karşıya geçişini güvenli hale getirmek için şehrin 10'uncu üst geçidi olan Yunus Emre Yaya Üst Geçidi'nde çalışmalara devam ediyor.
Denizli Belediyesi, şehirler arası karayollarında köprülü kavşak yapımlarının ardından ihtiyaç duyulan yerlere de yaya üst geçitlerinin yapımına devam ediyor. Bu kapsamda Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan şehirler arası karayolu üzerine şehrin 10'uncu üst geçidi olan Yunus Emre Yaya Üst Geçidi'nin yapımına devam eden Denizli Belediyesi, üst geçidin montajını gündüz trafiğinin yoğunluğu göz önüne alarak gece tamamladı.
Üst geçidin 80 tonluk tek parça gövde kısmının vinçler yardımı ile yerine oturtulduğu bildirilerken, montaj çalışmalarını Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da izledi. Yaklaşık 40 kişilik bir ekip tarafından montajın yapıldığını belirten Başkan Zolan, "Yollarda ulaşımın daha güvenli yapılabilmesi amacıyla üst geçit projelerine ayrı bir önem veriyoruz. Üst geçitler, ihtiyaç karşılanıncaya kadar devam edecek" dedi.
Çalışmaları devam eden üst geçidin ayrı bir özelliği olduğunu belirten Başkan Zolan, "En uzun platformu olan geçit. 65 metre tek parça halinde, ayağı olmadan trafikteki güvenliği sağlayacak şekilde kullanabilecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Denizli'ye hak ettiği hizmetleri vermeye devam edeceğiz" dedi.