Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Basın İlan Kurumu Denizli Şubesi Müdürü Halit Peltek’i ziyaret etti. Yüksel, resmi ilanların yerel basın kuruluşları için önemli bir gelir kalemi olduğuna dikkat çekerek, “Bu destek, yerel basınımızın yenilenmesi, kurumsallaşması ve kaliteli yayıncılık yapabilmesi adına hayati önem taşıyor” dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Basın İlan Kurumu Denizli Şubesi Müdürü Halit Peltek’e nezaket ziyaretinde bulunarak çalışmaları hakkında bilgi aldı. Denizli’de yaklaşık 1.5 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Peltek, amaçlarının resmi ilanları adaletli bir şekilde paylaştırırken, yerel gazeteleri, resmi ilan alma konusunda belirlenen standartlara kavuşturmak olduğunu ifade etti. 15 Haziran 2012 itibariyle bu şartların yerine getirilip getirilmediği konusunda takiplerinin başladığını dile getiren Peltek, “Gayemiz kimseyi cezalandırmak değil. Ancak devletin sağladığı bu desteğin de kalitenin artması yönündeki yatırımlara kanalize edilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Böylelikle yerel yayıncılığa bir kalite gelmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de, Basın İlan Kurumu’nun Denizli’de şube açmasının, sektörde önemli bir boşluğun doldurulması adına yerinde bir adım olduğunu söyledi.  Kaliteli yayın yapan, kurumsallaşmış, çalıştırdığı basın emekçilerine iyi koşullar sunabilen bir yerel basın camiasının herkesin arzusu olduğunu belirten Yüksel, “Resmi ilanlar, yerel gazeteler için önemli bir kaynak olma özelliği taşıyor. Oldukça kıt imkanlarla halkı bilgilendirme görevini yerine getiren yerel gazetelerimiz için resmi ilanlar, yıllardır varlıklarını sürdürebilme nedeni olmuştur. Tabi ki gelişen Türkiye’de devletin tüm kurumları dahil, ülke dinamikleri yenileniyorsa, yerel basınımızın da bu doğrultuda değişen şartlara ayak uydurması gerekmektedir. Basın İlan Kurumu da bu yenilenme sürecinde sektörün lokomotifi olma, gelişime öncü olma misyonunu üstlenmiştir. Resmi ilan alma konusunda bazı standartlar getirilmiş olması ve bu şartların denetimiyle mükellef bir kurum teşkil edilmesi, bu ülkenin geleceğini  düşünen, özgür bireylerden oluşan sorgulayan bir topluma sahip güçlü bir ülkenin ancak özgür basınla mümkün olduğuna inanan herkesin destekleyeceği bir yapıdır. Bu düşüncelerle Basın İlan Kurumu’nun Denizli basını için hayırlı çalışmalara imza atacağına inanıyorum” dedi.