Denizli sanayisinin yük taşımacılığı konusunda önemli sıkıntılarından birisi olan demiryolu ulaşımıyla taşımacılık, Kaklık Mahallesi’nde kurulan Kaklık Lojistik Merkeziyle ortadan kalktı. 
Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi’nde Devlet Demir Yollarına ait Kaklık Lojistik Merkezi’nin tanıtım toplantısına, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Devlet Demiryolları İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbaş, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, işadamları ve Denizli’de faaliyet gösteren özel lojistik firmalarının yetkileri katıldı.
Denizli’nin yıllardır beklediği önemli bir yatırımın hizmete başladığını ifade eden Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Kamu yatırımlarından biri olan ve Denizli sanayisi için önemli olan bir merkezimiz daha hizmetine girdi. Bu merkezin daha faydalı kullanması için yetkililer ve işadamlarıyla bir araya gelelim ve değerlendirmelerde bulunalım istedik. Bu merkezin amacı bölgedeki mermer, çimento ve organize sanayi bölgesinde bulunan tekstil ve diğer sektörlerin ürettiği ürünleri demir yolları vasıtasıyla İzmir Alsancak ve İzmir Aliağa Limanlarına ulaştırmasını sağlamak. 120 metrekare bir alan üzerine kurulan bu merkez, Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip. Yaklaşık 12 milyonluk bir yatırımla yapılan bu merkezin verimli kullanılması gerekiyor” dedi.
Şu anda fiyatların karayolları taşımacılığına göre pahalı olduğunu ama bunu başka bir açıdan değerlendirildiğinde fiyatların çok aşağıda olduğunu fark edildiğini ifade eden Devlet Demiryolları İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbaş, “İzmir Alsancak Limanı 286 kilometre uzaklıkta ve ton başına 19 TL artı KDV, 335 kilometre uzaklıkta olan İzmir Aliağa Limanına ton başına 21 TL artı KDV ve 222 kilometre uzaklıkta olan Afyon’a 15 TL’den taşıma yapılıyor. Bu karayollarının biraz üstünde ama başka açıdan bakarsak bizim fiyatlarımız daha düşük. İlerleyen günlerde buraya gelen ürünlerin tüm işlemleri buradan yapılacak ve yolda başka hiçbir ücret ödenmeden tek merkezden ürünler limanlara ulaştırılacak. Böylece karayollu ile taşımacılığın daha pahalı hale geldiğini hep birlikte görürüz. Şuanda Sarayköy’de taşımacılıkta iyi bir sistem kuruldu ve işliyor. Yeni hizmet vermeye başlamamıza rağmen şuanda 1500 ton yük taşımacılığı yaptık” dedi.
Devlet Demiryolları İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbaş, toplantıda İzmir-Denizli hattında yakın zamanda bir yoğunluk yaşanacağını ifade ederek, “İzmir-Denizli arasının çift hatlı olması için şuanda proje çalışmalarımız yapıldı. Yakın zamanda da ihale süreci başlayacak ve İzmir-Denizli arası çift hatlı olacak. Bunun da 2015 yılında tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.