Antalya’nın Alanya ilçesine 3 gün önce kadın arkadaşlarıyla tatile gelen 63 yaşındaki Litvanya uyruklu turist, alışveriş sonrası yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Turistin ölüm anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Edinilen bilgiye göre kaza, Çevre Yolu üzeri Dinek Kavşağı’nda meydana geldi. Üç gün önce kadın arkadaşları ile Alanya’ya tatile gelen Litvanyalı 63 yaşındaki Jevgenijs Samuss, akşam saatlerinde arkadaşları ile alışverişe çıktı. Dönüşte Çevre Yolu’ndan yolun hemen karşısındaki oteline geçmek isteyen turist bir anda yola çıktı. Bu sırada ise Antalya yönünden Gazipaşa’ya seyir halinde olan Gökhan K.(25) idaresindeki 07 NS 117 plakalı otomobil hızla kavşağa girince turiste çarptı.
Çarpmanın şiddetiyle otomobilin ön camına çarpan ve otomobilin üzerinden aşan turist olay yerinde feci şekilde hayatını kaybederken, otomobil ise orta refüje çarparak durabildi.
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Turistin cesedi olay yerinde savcılık ve polis tarafından yapılan incelemenin ardından cenaze aracıyla Alanya Belediyesi Mezarlığı morguna kaldırılırken, otomobil sürücüsü Gökhan K., polis tarafından gözaltına alındı.
Kaza anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.