İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'yolsuzluk ve rüşvet' soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 49 kişiden aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve iş adamı Reza Zerrab'ın da bulunduğu 16 kişi tutuklandı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ile birlikte toplam 33 kişi ise serbest kaldı.
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilen şüphelilerden 49'u tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Aralarında İşadamı Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu 4 kişi adli kontrol talebi ile serbest bırakılmıştı. Mahkemeye sevk edilenlerden İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İş Adamı Reza Zerrab da dahil olmak üzere 16 kişi tutuklandı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ile birlikte toplam 33 kişi ise serbest kaldı.

Serbest kalanlardan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, adliye çıkışında kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Etrafını saran sevenlerinin çemberi altında aracına kadar ilerleyen Demir, konuyla ilgili açıklama yapmadı.