Geçtiğimiz günlerde kayıp haberlerinin ardından önce Ankara’nın Polatlı ilçesindeki 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın daha sonra Ağrı’nın Bezirhane köyünden gelen 5 Yaşındaki Leyla Aydemir’in cinayetle hayatlarını kaybettiği haberi tüm yurtta büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili yazılı bir yazılı bir açıklama yapan Pamukkale ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Mehmet Ali Yılmaz, çocuklara karşı işlenen suçların en ağır yaptırımlarla karşılık bulması gerektiğini kaydetti. Yılmaz, “3 Temmuz dünya kız çocukları günü bugün ve bu günü kutlayabilmek için toplumumuza yaralayan vakaları durdurmamız, en sert önlemleri almamız gerekiyor. Çocuklarımıza zarar gelmezse ancak arzuladığımız geleceği inşa etmemiz mümkün olacak. Leyla, Eylül masum melekler. Barbarlar şehirlerimizi kirlettiler ve vicdanlarımızı istila etmeden en ağır ve en sert cezaya çarptırılmalılar” dedi.

“Toprak utanıyor, su utanıyor, insanlık utanıyor..”

Çocuk katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Pamukkale ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Mehmet Ali Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü; “ Çocuk katillerine, çocuk istismarcılarına; idam gelmediği müddetçe bu ne ilk ne de son olacak. Kademeli olarak: idam, hasta ruhları tedavi, sapıklığı meyletmeyi önleyecek eğitim, ahlak ve kültürü düşünmeliyiz ve bu hususları yasal düzenlemeleri hayata geçirmek zorundayız. Toprak utanıyor, su utanıyor, insanlık utanıyor.. İnancımız, dinimiz, evrensel hukuk ve yasalarımız, yaşam hakkını kutsal sayar ve özgürlüğümüz diğer bir insanın sınırında onu özgür, hür ve mutlu yaşamına kendini bırakır. Çocuklara karşı işlenen suçlar için ivedilikle idam cezası getirilmelidir.
Bu husus milletimizin ortak hissiyatı ve beklentisidir. İnsan olmak ve insan kalabilmek için”