Türkiye genelinde her yıl 1-7 Mart haftası Yeşilay Haftası olarak kutlanıyor. Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi hafta sonunda Denizli'deki büyük alışveriş merkezlerinden Teraspark AVM'de girişte bir stand açarak bağımlılıktan kurtulma yollarını vatandaşlara göstermeye çalıştılar. Alışveriş merkezinin 1 katında Dünyaca ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri'nin Latin Amerika'da uyuşturucu bağımlılarını fotoğrafladığı "Paco" servgisi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi tarafından açıldı. Uyuşturucu bağımlarının düştüğü durumların gösterildiği birbirinden özgün fotoğraflar ziyaretçilerin seyrine bırakıldı. 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi Başkanı Ümit Bayagut, sonu acılarla biten bağımlılıklara karşı vatandaşları uyarmaya çalıştıklarını belirtti. Bayagut, "Yeşilay olarak geçen haftasonu Delikliçınar meydanında halkımıza açık bir stand açtık. Bu hafta ise Teraspark'ta stand açarak zararlı her türlü bağımlılığın sonuçlarını vatandaşlarımıza özellikle de çocuklara göstermek istedik. Bu kapsamda bir fotoğraf sergisi de açtık." dedi. 
Alışveriş merkezi girişinde açılan standda 200'e yakın Yeşilay gönüllüsünün form doldurduğunu, çocuklara değişik hediyeler verdiklerini, çocuklara resim yaptırdıklarını belirten Bayagut, "Bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini daha da artırmayı hedefliyoruz. Yeşilay Haftası, bu yıl “Sağlığın ve İyiliğin Peşinde 95 Yıl” konsepti ve “Bu hayat Benim, Gelecek Hepimizin” sloganıyla kutlanıyor. Yaptığımız etkinliklerle, bağımlılıkla ve bağımlılığı teşvik eden güç ve odaklarla mücadele etmek konusunda otoriteleri ve toplumu harekete geçirmek istiyoruz." dedi. 

yesilay_denizli

yesilay_denizli1

yesilay_denizli6

yesilay_denizli_teraspark