ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan yerleşik yabancı Müslümanlar ile gayrimüslimler, açıkla mücadele eden Doğu Afrika insanına yardım için güç birliği yaptı.
İsviçreli makine mühendisi ve güneş enerjisi paneli uzmanı Jan Müller, televizyon ekranlarında Somalili çocukların açlıktan kıvrandığını görünce yüreğinin sızladığını söyledi.
    Kendisinin de 3 çocuğunun olduğunu kaydeden Müller, her yemek yediğinde Afrikalı çocukların açlıktan kıvranan hallerinin gözünün önüne geldiğini belirtti.
    Müller, şunları söyledi: "Afrika'da yaşanan insanlık dramı vicdanı olan herkesin yüreğini burkuyor. Başta Somali halkı olmak üzere Doğu Afrika insanına yardımcı olmak için İsviçre'de yardım kampanyası başlattık. Arkadaşlarım İsviçre'nin değişik şehirlerinde çalışma yapıyorlar. Afrika'ya yardım etmek bir insanlık görevi. Yardım etmenin rengi, dili, ırkı ve dini olmaz. Bir gayrimüslim olarak Ramazan ayında oruç tutan Müslüman arkadaşlarımın Afrika'daki açlığı daha iyi anladığına inanıyorum. Çünkü Somali'de insanlar ve çocuklar açlığa bağlı sürekli oruç tutuyor."
İngiliz yazar Paul Zarraga, Afrika'da açıktan ölen çocukların durumunu görünce yüreğinden yandığını dile getirdi. Sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile Afrika için Türkiye ve İngiltere'de yapılan yardım kampanyalarına destek olduklarını belirten Zarraga, yardım severlerin Afrika'ya yapacağı bağışlarla insanlığın ölmediğini dünyaya göstereceğine inancının tam olduğunu kaydetti.
    Zarraga, "Doğu Afrika'dan gelen çığlık, gerçekten üzüntü verici. Somali'de açlığa bağlı her gün bebekler ölüyor. Günümüz dünyasında açlıktan insanların ölmesi ne acı. Dünyanın dört bir yanından yardım yapalım. Bebekler ölmesin." dedi.
Side'de yerleşik olarak yaşayan Alman emekli muhasebeci Annelie Bacsic ise 2 yıl önce Manavgat Müftülüğü'nde yapılan ihtida (din değiştirme) töreninde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olduğunu hatırlattı.
    Müslüman olduktan sonra Fatma ismini aldığını belirten Bacsic, oruç tutmaya başlayınca Afrika'daki insanların durumu daha iyi anlamaya başladığını ifade etti.
    Televizyon ekranlarında Afrikalı çocukların durumlarını görünce çok üzüldüğünü belirten Bacsic, çaresiz annelerin çocuklarının gözleri önünde öldüklerini görünce, gözyaşlarını tutamadığını anlattı.
    Bacsic, "Somali'deki kardeşlerimin durumunu görünce çok üzülüyorum. Kardeşlerimize mübarek Ramazan ayında çıkma zamanı olduğuna inanıyorum. Manavgat'ta yaşayan yerleşik Müslüman ve gayrimüslimlerle birlikte kampanya yaparak Afrikalı kardeşlerimizin hayatta kalmalarına yardımcı olmak istiyoruz." diye konuştu.
CİHAN