Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin AB proje ortaklığını yaptığı Gerçek İçin Planlama (Planning For Real-PFR) Projesi Yerel Eğitici Eğitimi düzenledi. Proje ile kentte yaşayanların yerel yönetime katkıda bulunması hedefleniyor. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi AB’nin Leonardo da Vinci "Hayat Boyu Öğrenme Programı" desteği ile finanse edilen; Fransa, İngiltere, İtalya, İngiltere ve Polonya ile beraber ortak yürüttüğü Gerçek İçin Planlama (Planning For Real-PFR) Projesi kapsamında, Yerel Eğitici Eğitimi düzenledi. İngiltere Accord Housing Group Proje Danışmanı Gill Hutchinson'ın gözlemci olarak katıldığı eğitime Etüt ve Projeler Dairesi Projeler Şube Müdürlüğü çalışanları, Pamukkale Üniversitesi, Merkezefendi Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı , Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Büyükşehir Kent Konseyi temsilcileri katıldı. Proje Koordinatörü ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Halil İbrahim Kaşlıköse ile  Etüt ve Projeler Dairesi personeli Faruk Tahal'ın verdiği eğitim semineri Etüt ve Projeler Dairesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Hedef: Halkın görüşü doğrultusunda hizmet vermek

Gerçek İçin Planlama Projesi Yerel Eğitici Eğitimi'nde katılımcılara proje anlatılarak, paydaş analizi yapıldı. Daha sonra projenin 3 boyutlu modeline dayalı "Model Oluşturma" eğitimi verildi. Konu başlıkları belirlenerek önceliklendirme çalışması yapılan seminer bitiminde proje katılımcılarına Gerçek İçin Planlama Projesi Yerel Eğitici Sertifikası verildi. Projenin bir sonraki adımında ise halk ile beraber çalışmalar yapılacağı ifade edilirken, İngiltere'de de uygulanan Gerçek İçin Planlama Projesi'nin hedefi şu şekilde açıklandı: "Proje uygulama alanında, tamamen halkın görüşleri alınarak, onların talepleri ve öngörüleri doğrultusunda o bölgeye hizmet verilecek."