Milliyetçi Hareket Partisi Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Nihat Yeniyol, Merkezefendi ilçesi’ni engelsiz yaşam alanı yapmaya kararlı. Bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlar için çok önemli projeler hazırladıklarını ifade eden Yeniyol, “Hedef sıfır mekansal engel” diyerek kararlılığını ortaya koydu.

Seçim çalışmalarını son hızla sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Nihat Yeniyol, Merkezefendi’de hayata geçirecekleri projeleri açıklamaya devam ediyor. Kahvehane, ev ve esnaf ziyaretlerinde geniş kesimlere projelerini açıklayan Yeniyol, insan odaklı hazırlanan ve toplumu ilgilendiren alanlarda hazırladıkları projelerle diğer adayların bir adım önünde olarak değerlendiriliyor. Projeleri arasında engelli vatandaşları da unutmayan ve engelsiz Merkezefendi engelsiz hayat sloganı ile yoluna devam eden Yeniyol, “Merkezefendi engelli olmayan şehir haline getireceğiz” dedi.
Hayata geçireceği projeleri engelli dernekleri ile işbirliği içinde gerçekleştireceğini açıklayan Yeniyol, “Engelli dernekleri ile işbirliği yaparak bireysel iletişimle Merkezefendi engelli haritası çıkartılarak eylem planı hazırlanacak. Zihinsel engellilere belediye bütçesinden evde eğitim imkanı sağlanacak. Merkezefendi’de her sokak, her ev ve her alanda engeller kaldırılacak. Bina ruhsatlarında engelli vatandaşlarımız için fiziki uygulamalar kesin şart olacak. Mevcut binalarda 5 yıl içinde gerekli düzenlemeler yapılacak. Bu düzenlemelere engelli vatandaşlarımızın yaşadığı mekanlardan başlanacak. Engelliler için üst geçit yapacağız” dedi.