HABERDENİZLİ.COM

Çimendağ’ın Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suçduyurusunda bulunduğu tehdit olayında ayrıca hakaret ve küfürlere de maruz kalması da son derece yaralayıcıdır. Görevi şu içinde bulunduğumuz olağan üstü dönemde bile kentte yaşanılanları o kentin insanlarına ulaştırmak olan ve bu nedenle hayatını riske ederek bu kutsal vazifeyi yerine getirmek adına sokaklarda çalışan güzeteci arkadaşlarımız, ne yazık ki benzer muameleler ile sıklıkla karşılaşmaktadır.

Hangi siyasi görüşte olursa olsun, hiç farketmeksizin yaşanan olayın haberleştirilmesi gazetecinin asli görevleridir. Hiçbir gazeteci yaptığı bir haberden dolayı açıktan ya da dolaylı tehdit edilemez, hakarete ve küfre varan bir tavra maruz bırakılamaz.

Haberin doğruyu yansıtıp yansıtmadığı ile ilgili bu ülkede tek yetkili merci; zaten yıllardır habere muhatap kişilerin lehine pozitif bir hassasiyet gösteren yargıdır. İşte bu nedenle şüphesiz hiç kimse kendini hukukçuların, Türk Adaleti’nin  üzerinde tutma hakkına sahip değildir.

Ayhan Çimendağ’ın uğradığı tehdit ve hakaretler konusunda başlattığı hukuk mücadelesinin koşulsuz destekçisi ve takipçisi olacağımızı hatırlatıyor, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun yaptığı yazılı açıklamada belirtilen "Unutmayın, özgür basın varsa özgür toplum vardır. Ve bugün baskı ile susturulmaya çalışılan basın mensuplarının yaptığı doğru, tarafsız ve ilkeli haberlere bir gün hepiniz ihtiyaç duyacaksınız" sözlerinin altına bizler de imza atıyoruz.