HABERDENİZLİ.COM

Denizli Yeni Medya Yayımcıları Derneği (YENİMEDYADER) yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi: "Ülkemize özgü olarak, yıllardan bu yana ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanan 10 Ocak’a yine içimizde keder ve kasvetle giriyoruz.

Küresel virüs salgınının neden olduğu ekonomik yıkım, tüm sektörlerde olduğu gibi medya sektöründe de derinden hissedilmektedir. Sektörün emekçileri için; baskı, otosansür, tektipleşme, çalışma alanlarının daralması, doğruları değil, istenileni yazanın iş bulabilmesi gibi sayısız sıkıntıya şimdi de salgın tehdidi eklendi.

Tam mesai çalıştırılmasına rağmen, kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılmak için eksik gün çalışmış gibi gösterilip hakları gasp edilen, ‘maaşınızı aldığınıza dua edin’ diyen patronlara çaresizlikten ses çıkaramayan, asgari ücretin altında kalan maaşlarına zam isteyemeyen emekçi kardeşlerimiz için 10 Ocak artık, “Çalışabilen gazeteciler günü” halini aldı.

Bunlar gibi sayısız sorunun devam ettiği basın emekçilerimizin bu özel gününü daha güzel, daha içi dolu, daha anlamlı kutlayacağımızın özlemiyle, hepsine ‘kolaylıklar’ diliyoruz."