HABERDENİZLİ.COM / (AA)

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, yenilenecek Honaz Belediye Başkanlığı seçimleri için CHP'nin kendilerinden destek talebinde bulunduğunu belirterek "Görüşmeler sonunda CHP tarafı PKK'nın yasal uzantısı HDP ile işbirliği konusunda bir açıklama yapamayacaklarını ifade etmişlerdir. Eli Mehmetçik'in kanına bulaşmış bir terör örgütünün uzantılarıyla Vatan Partisi'nin yan yana olması düşünülemez." dedi.

Kasapoğlu, 2 Haziran'da yenilenecek olan Honaz belediye başkanlığı seçimlerine ilişkin CHP ile Vatan Partisi arasında gerçekleşen görüşmelerle ilgili il binasında basın toplantısı düzenledi.

Honaz'da 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle YSK tarafından iptal edildiğini hatırlatan Kasapoğlu, 2 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler için çalıştıklarını anlattı.

Seçim çalışmaları sırasında Honaz CHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayının kendilerini arayarak görüşme talebinde bulunduğunu söyleyen Kasapoğlu, "Yapılan görüşmede CHP tarafı, iptal edilen seçimi ancak 1 oy fark ile kazanabildiklerini, yenilenecek seçimde Vatan Partisinin oylarına ihtiyaçları olduğunu, bu nedenle partimizden adayını çekerek, kendilerini desteklememizi talep etmiştir. Partimizin ilçe başkanı ve adayımız ise kendileri için hiçbir şey talep etmeyeceklerini ancak 3 maddelik öneri sunarak, eğer bunları kabul ederlerse adayımızı geri çekerek, CHP adayına destek vereceklerini ifade etmişlerdir." dedi. 

Protokol yapmak üzere CHP'ye sundukları 3 maddelik önerilerinin "halk çözüm meclisi" kurulması, "Honaz üretici kooperatifi" kurulması ve "CHP Belediye Başkan Adayının gerek seçim çalışmalarında gerekse seçildiğinde PKK'nın yasal uzantısı olan HDP ile işbirliği yapmayacağını açıklaması" şeklinde olduğunu anlatan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Yapılan görüşmeler sonunda CHP tarafı ilk iki maddeyi kabul edebileceklerini, ancak PKK'nın yasal uzantısı HDP ile işbirliği konusunda bir açıklama yapamayacaklarını ifade etmişlerdir. Vatan Partisi ilçe başkanı ve adayımız ise PKK/HDP ile Türkiye'nin hiçbir sorununun çözülemeyeceğini, çünkü zaten kendilerinin sorun olduğunu, terör örgütleri ile arasına mesafe koyamayan hiçbir adayı desteklemeyeceklerini belirtmişlerdir. Bunun üzerine görüşmeler kesilmiştir. Eli Mehmetçik'in kanına bulaşmış bir terör örgütünün uzantılarıyla Vatan Partisi'nin yan yana olması düşünülemez. Honazlı seçmenlerimiz, ne AKP politikalarına, ne de PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinden medet uman CHP politikalarına mahkum değildir. Çare vardır. Çare Vatan Partisidir." 

Basın toplantısına Vatan Partisi Honaz İlçe Başkanı Mahmut Pak ve Vatan Partisi Honaz Belediye Başkan Adayı Ahmet Gündüz katıldı.

Honaz'da seçim süreci

Honaz ilçesindeki seçimde CHP adayı Yüksel Kepenek 9 bin 389, rakibi AK Partili Turgut Devecioğlu ise 9 bin 381 oy almıştı.

AK Parti'nin ilçe seçim kuruluna itirazı sonrası 41 sandıkta oylar yeniden sayılmış, Kepenek'e 9 bin 387, Devecioğlu'na ise 9 bin 384 oy çıkmış, fark da 3'e düşmüştü.

AK Parti ve CHP'nin sonuçlara ilişkin İl Seçim Kuruluna yaptığı itiraz üzerine 13 sandıkta geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla Kepenek ile Devecioğlu arasındaki fark 1'e inmişti.

Kısıtlı seçmenlerin oy kullanmasından dolayı seçimin iptali için AK Parti'nin YSK'ye başvurması üzerine Honaz'da belediye başkanlığı seçimlerinin 2 Haziran'da yeniden yapılması kararlaştırılmıştı.