Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Ciyancı, 2013 yılının ilk kapak bağışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ‘Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden geldiğini söyledi. Okulun Sağlık Temizlik Kulübü tarafından toplanan 300 kilogram kapağı teslim aldıklarını belirten Başkan Ciyancı, “Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” sloganıyla yılsonuna kadar 20 ton kapak toplayarak 70 tekerlekli sandalye almayı hedeflediklerini söyledi. Üç yıldır devam eden kapak toplama kampanyasına toplumun her kesiminden yoğun destek geldiğini belirten Başkan Ciyancı, “Kapak toplama kampanyamıza başladığımız 2011 yılında toplanan 5 ton kapak ve hayırsever desteği ile 13 tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahibi engellilerimize teslim ettik. Kampanyamız çığ gibi büyüdü, geride bıraktığımız 2012 yılında da 8,5 ton kapak toplayarak hayırseverlerimizin de desteği ile satın aldığımız 33 tekerlekli sandalye ile 33 engellimizi sevindirdik. 2013’e yeni umutlarla büyük hedefle başladık. Yılsonuna kadar 20 ton kapak toplayarak 70 tekerlekli sandalye almayı hedefliyoruz” dedi.  

Törenle teslim edildi

Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören 2 bin 500 öğrencinin Sağlık Temizlik Kulübü önderliğinde topladığı yaklaşık 300 kilogram kapağı okul bahçesinde düzenlenen törenle teslim aldıklarını ifade eden Başkan Ciyancı, “Okulumuzun öğrencileri derneğimize yeni yılın ilk kapak bağışını yaptı. Okul yönetimi tarafından en çok kapak toplayan sınıflara da ödül verildi. Kampanyamıza katılarak bize destek veren Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 12 - G Sınıfı öğrencileri topladıkları 44 bin 360 kapakla birinci oldu. İkinciliği 32 bin 799 kapak toplayan 12-B ve üçüncülüğü 20 bin 068 kapak toplayan 9-G sınıfı öğrencilerimiz kazandı. Yusuf Ayşe Erdemir Anaokulu öğrencileri de topladıkları 70 kilogram kapağı derneğimize bağışladı.” Diye konuştu.    


Kampanya devam edecek

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi’nin yürüttüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Belediyesi’nin desteklediği plastik kapak toplama kampanyasının devam edeceğini Başkan Ciyancı, “Kapak toplama kampanyalarının bittiği ile ilgili haberleri görüyoruz, okuyoruz. Bizim kampanyamız devam ediyor. insanların bu kadar yoğun ilgi gösterdiği, içinde yardımlaşmanın, birlikte hareket etmenin olduğu kampanyamızı bitirmeyi düşünmüyoruz. Kampanyamızla toplumun dikkatini engellilerimizin üzerine çekmeyi başardık. Engellilerimizle insanlarımızı buluşturduk. Topladığımız milyonlarca kapakla da doğanın kirlenmesine engel olduk. Tane tane kapak toplayarak çok güzel işler başarılabileceğini, bir engellinin bu sayede bir tekerlekli sandalyesinin olacağını herkese gösterdik” diye konuştu.