Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2014 yılının ilk ihracatının gerçekleştirildiği törene katılarak yeni yılda daha fazla istihdam sağlanacağını söyledi. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, akşam saatlerinde geldiği Denizli’de hastanenin ardından Denizli İhracatçılar Birliği’ne gitti. Buradaki toplantıya Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ve işadamları katıldı. Buradaki toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Denizli’de yılbaşı böyle kutlanır. Bizim için ihracat çok önemli. Türkiye’de ilk defa 1 numaralı gümrük çıkış beyannamesini Denizli’den sizin huzurunuzda bereketli olması dileğiyle imzalayacağız. 2014 yılında hedefi aşarak, ihracatta o artışı yeniden sağlamak istiyoruz. 20 bin euroluk bir ihracatla 2014 yılındaki ilk gümrük çıkış beyannamesini, faturasını kesmiş oluyoruz. Hepimize hayırlı olsun” dedi. 
2014 yılında Türkiye’de her şeyin çok daha güzel olacağını ifade eden Zeybekci, “Gerek ekonomik gerek siyasal gerekse toplumsal istikrar anlamında güzel şeyler olacaktır. Bu sene de ülkemizde aş,iş,istihdam,güzellikler fazla olacak” dedi.
Konuşmasının ardından Batuhan Tekstil tarafından yapılan 20 bin Euro’luk ihracatın 1 numaralı gümrük çıkış beyannamesini imzalayan Zeybekci, bu yıl daha fazla ihracat yapmak için çalışacaklarını söyledi.

BAKAN ZEYBEKCİ’YE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Konuşmaların ardından Bakan Nihat Zeybekci’ye sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. 1 Ocak doğumlu olan Nihat Zeybekci için 2 adet pasta kesildi. Kendisi için hazırlanan sürpriz doğum günü kutlaması için çok mutlu olduğunu söyleyen Zeybekci, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert’e teşekkür etti. Süleyman Kocasert daha sonra Vali Abdülkadir Demir ile birlikte Bakan Zeybekci’ye tekstil ürünleri hediye etti.