Denizli Ticaret Odası koordinatörlüğünde Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-Ege) Projesi, firmalara yeni pazar imkanı sunuyor.
EBIC-Ege’nin tanıtımı amacıyla Denizli Ticaret Odası Konferans Salonu’nda toplantı düzenlendi. 
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İmran Eraslan, EBIC-Ege isimli Avrupa Birliği projesinin bölge KOBİ’lerine yönelik bilgilendirme ve danışmanlık faaliyetlerini Denizli Ticaret Odası bünyesinde başarıyla sürdürdüğünü belirterek, “Programın hedefi, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin yenilikçilik özelliklerini geliştirmek ve onlara teknik ve ticari işbirlikleri oluşturmak konusunda yardımcı olmaktır. 2008 yılında başlatılan Avrupa Komisyonu inisiyatifi, girişimcilere yurtdışı işbirliklerinde ihtiyaç duydukları tüm hizmetlere tek çatı altında kolayca ulaşım imkanı vermektedir.” dedi. Proje sayesinde bugüne kadar toplam 90 firmanın yurt dışından ortak bulmasının sağlandığını, böylece 4 Milyon Avro’luk katkı sağlandığını dile getiren Eraslan, EBIC-Ege konsorsiyumunun daha fazla firmaya ulaşma ve proje imkanlarından faydalandırma çabası içinde olduğunu sözlerine ekledi. 
Açılış konuşmasının ardından EBIC-Ege Denizli Proje Uzmanı Süleyman Karakaya, EBIC-Ege Proje hakkında kısa bilgilendirme yaptı.
Ardından konuşan Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma      Merkezi (EBİLTEM) Uzmanı Dr. Serdal Temel, işletmelerin en önemli amacının para kazanmak olduğunu, bunun için de müşteri bulmaları gerektiğini ifade ederek, “Firmalarımız müşteri bulmak için fuarlara katılım sağlıyor, pazarlama ekibi kurarak yurt içi ve yurt dışında müşteriler arıyor, sonrasında da kataloglar göndererek ürün satışı gerçekleştirmek istiyor. Tüm dünyada ve Türkiye’de uygulanan sistem bu. Ancak dünyanın en büyük ticari, teknoloji ve proje ağı olan Avrupa İşletmeler Ağı, müşteri bulmada firmalarımıza büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Ağ sayesinde bir bilgisayar ve telefon ile kendi sektörünüzle ilgili dünyanın diğer bir ucundaki firmaların işbirliği, teknoloji ve ortak proje teklifine ulaşabilirsiniz.” diye konuştu.  Bu hizmetten yararlanmak için herhangi bir ücret talep edilmediğine işaret eden Temel, “Amacımız KOBİ’lerin AR-Ge ve inovasyon yeteneklerini ve yurt dışı işbirlikleriyle kuvvetlendirmeleri, daha fazla katma değerli ürünler üreterek satmalarını sağlamaktır. Biz özellikle müşteri bulma konusunda hizmet veriyoruz. Avrupa İşletmeler Ağı’nın etkin bir şekilde kullanılması durumunda firmalarımıza müthiş bir pazar alanı çıkacaktır. Bizler firmalarımızın potansiyelinin olduğunun farkındayız, bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmek istiyoruz.” dedi.