HABERDENİZLİ.COM

Üniversite öğrencilerinden oluşan 6 farklı takım; oyunlaştırma, IOT, kriptoloji ve blockchain teknolojileri ile çocuklar, gençler ve diğer aktif medya kullanıcıları gibi farklı hedef kitlelerin doğru bilgiye ulaşması üzerine projeler geliştirdiler.

Gençlerin ortak üretim temelinde, yaşam odaklı ve kapsayıcı projeleri sunduğu kapanış etkinliği 29 Mayıs Cumartesi günü online olarak gerçekleştirildi. Programın açılışını, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu ve AB Türkiye Delegasyonu İletişim Birimi Başkanı Maria Kanellopoulou yaptı. 

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, Design Thinking metodolojisi ile oluşturdukları projelerini sundu. Atölye süresince proje üretim sürecinde farklı disiplinlerden uzmanlar ve akademisyenler gençlere fikir üretme yolculuklarında mentörlük ettiler. Medya, iletişim, tarih, fikri haklar, halk sağlığı, reklamcılık, kriptoloji gibi farklı alanlardan katılan uzmanlar farklı açıklardan yaratılan projelere katkıda bulundular.

Cansun Özdülger

Program, proje sunumlarının ardından Bilgi Üniversitesi Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erkan Saka ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon’un söyleşisi ile devam etti. Hem Co.Creathon sürecini değerlendirdikleri hem de dezenformasyon konusunu etraflıca ele aldıkları bir söyleşi oldu. Katılımcıların da katkı sunduğu söyleşinin ardından kapanış etkinliği Müzisyen Anıl Piyancı’nın online konseri ile sona erdi.

AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger, yaptığı açıklamalarda şunlara değindi: "Etkinliğimizin konusu Yeni Medya ve Dezenformasyon'du, Üniversite öğrencileriyle birlikte Originnovation ekibiyle işbirliği halinde bir atölye gerçekleştirdik. Özellikle pandemiyle daha da artış gösteren bir yalan haber ve yanlış bilgi ile ilgili dünya sıkıntı yaşıyor. Covid-19 nedeniyle de yanlış çıkan haberlerden dolayı vatandaşlar doğru karar verememe noktasında da olumsuz etkilendiler. Bunun gibi hayatın her alanında bilginin hızla ayrılması ve bu bilginin doğruluğundan emin olamama karşısındayız. Bizde üniversite öğrencileriyle bu konuyu ele almak istedik. 35 genç 6 takım oluşturarak bu konuya sorun çözebilecek konular geliştirdiler."

Projeleri hayata geçirme konusunda öğrencilere daha da destek vermeye devam edip projelerinin yarıda kalmasını istemediğini dile getiren Özdülger, "Çok güzel 6 tane proje üretildi. Öğrenciler arasında güzel bir çalışma grubu oluşturuldu. Ara ara bir araya gelip projeleri daha da geliştirerek onları takip edeceğiz. Katılımcılara imzalı katılımcı belgeleri hazırlanıp gönderilecek. Kafaların hayal ettiklerini uygulamaya geçirmiş oldular." dedi.

Denizli

denizli