Yeni bir işe başlamak insanlar için her zaman kolay bir süreç olmayabilir. İş ortamındaki yeni kişilerle arkadaş olmak, onlara uyum sağlamak ise bu süreci en zor kılan detaylar arasında. Belki de en zoru denebilir. Fakat bu stresli durumu kolayca atlatmak için de bazı yöntemler var. Yapacağınız birkaç samimi jest ile yeni iş ortamına kısa sürede uyum sağlayarak daha pozitif bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Biz de bu yazımızda sizler için yeni ofisinizde arkadaşlarınıza yapabileceğiniz şeyleri listeledik.

1-Araştırma Yapın

İşe başladığınız şirket hakkında internette detaylı bir araştırma yapmak uyum sağlama konusunda size ciddi avantajlar katabilir. Hatta başlayacağınız pozisyonda daha önce görev almış birisini bulup ona birkaç soru sorarak şirketin sosyal durumu hakkında bilgi sahibi olmak arkadaşlık kurmanızda size yardım edebilir.

2-Rahat ve Özgüvenli Davranın

Rahat ve özgüveni yerinde bir davranış sergilemek yeni iş heyecanını bastırma konusunda en büyük yardımıcınız olabilir. Ayrıca bu şekilde daha samimi görüneceğiniz için insanların sizinle arkadaşlık kurması çok daha kolay bir hale gelebilir. Elbette buradaki rahatlık çizgisini iyi belirlemeniz de fayda var. Aksi takdirde ukala ve yapmacık birisi gibi görünebilirsiniz.

3-Etkinlikleri ya da Projeleri Kaçırmayın

Şirket içerisinde yapılan sosyal etkinlikler kaynaşmanın ve uyum sağlamanın en güzel yolları arasında yer alıyor. İnsanların daha rahat bir havaya büründüğü, iş ortamının kasvetli ve soğuk havasının bir kenara bırakıldığı etkinliklere mutlaka katılın. Bunun dışında iş alanınıza göre şirket içindeki projeler de gönüllü olup sorumluluk alın. Bu davranış sizin daha kısa sürede insanlar arasında sevilmenizi sağlayacak.

4-Yemeğe Çıkın

Öğlen yemekleri yeni insanlarla kaynaşmanın ve ortama uyum sağlamanın en etkili yollarından birisi olarak görülür. Siz de bu yolu kullanabilirsiniz. Öğle yemeklerinde yeni iş arkadaşlarınızla yemeğe çıkarak orada kuracağınız birkaç muhabbet ile insanlarla daha kolay bir şekilde arkadaş olabilirsiniz.

5-Hediye Verin

Hediyelerin gücünden yeni iş ortamına uyum sağlama konusunda da faydalanabilirsiniz. Bilhassa yeni iş hediyesi olarak da sıklıkla tercih edilen meyve sepeti en büyük yardımcınız olabilir. Sipariş edeceğiniz bir meyve buketi iş ortamına uyum sağlamanızı çok daha kolay bir hale getirebilir. En taze meyve sepeti aranjmanlarına ise Türkiye’nin en yeni çiçek sitesi Osevio.com üzerinden ulabilirsiniz. Her gün aynı gün teslimat seçeneği sayesinde de ilk iş gününden ofisin yıldızı olmak sizin elinizde.