Hyundai’nin bugüne kadar en çok satılan modellerinden biri olan ve sadece Amerika’da birbirinden değerli 19 ödülü kazanarak kısa sürede başarısını ispatlayan yeni Elantra, Hyundai Turkuaz’da düzenlenen tanıtım ve deneme sürüşleriyle otomobil meraklılarına tanıtıldı.

Tanıtım ve deneme sürüşüne Denizli Belediyesi eski Başkanı ve 12 Haziran seçiminde AK Parti Denizli Milletvekili seçilen Nihat Zeybekci, Belediye Başkanı Osman Zolan, Hyundaı Turkuaz Genel Müdürü Mustafa Gonca ve otomobil meraklıları katıldı. Cesur çizgileriyle üç farklı sınıfı bir araya getirerek konforu, sportifliği ve prestiji tek bir otomobilde sunan yeni Elantra’nın, tüm Türkiye’de tanıtımının yapılacağını belirten Genel Müdür Mustafa Gonca, “İki gün devam eden tanıtım ve deneme sürüşlerimizde otomobil meraklılarının sıra dışı özelliklere sahip olan yeni Elantra’yı daha yakından tanıması sağlamak istedik. Hyundai’nin karakteristik çizgilerini sportif ve şık bir tasarımla sunan Elantra, çevre dostu özelliklere, düşük yakıt tüketimine 1 ve 32 PS ile yüksek performansa sahip 1.6 litre hacimli benzin motor seçeneğiyle satılıyor. 6 kademeli manuel veya yine 6 kademeli otomatik vites seçeneğiyle tercih edilebilen yeni Elantra; sürücü, yolcu ve perde hava yastıkları, ABS, BAS, ESP, VSM (Araç Stabilite Yönetim Programı), soğutmalı fren diskleri, park sensörü, elektrikli ön ve arka camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm, radyo/CD ve MP3 çalar, USB ve iPod bağlantısı, derinlik ve yükseklik ayarlı çok fonksiyonlu direksiyon, klima, 60/40 oranında katlanan arka koltuklar, sinyalli, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, ön sis farları gibi birçok özelliğin standart olarak sunulduğu Mode ve Prime olmak üzere iki farklı donanım paketiyle alınabiliyor” diye konuştu.

5 yıl garanti

Yeni Elantra’nın da, tüm Hyundai modelleri gibi Türkiye’de 5 yıl garantili ultra servis programı dahilinde satışa sunulduğunu hatırlatan Genel Müdür Gonca, “ Hyundai’nin 2004 yılından bu yana sunduğu 5 yıl üretici mekanik garantisi ve ücretsiz yol yardım hizmeti’nin yanı sıra artık 5 yıl boyunca her yıl bir defa tüm Hyundai araçlarına Hyundai yetkili servisleri’nde ücretsiz check-up hizmeti veriliyor. Toplam 8 farklı gövde rengi ve 3 farklı döşeme rengi seçeneğiyle alınabilen Hyundai Elantra’nın fiyatları donanımına göre 41 bin 800 lira ile 49 bin 800 lira arasında değişiyor. Tanıtımımıza ve test sürüşümüze katılarak bizleri onurlandıran Hyundai ve otomobil meraklılarına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.