Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde doğum yapan annelere, anne sütünü artırıcı etkisi ve bebekleri rahatlatma özellikleri bulunan lohusa şerbeti ikramı başlatıldı. 
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ile Honaz Devlet Hastanesi ve Acıpayam Devlet Hastanesi’nde doğum yapan annelere lohusa şerbeti ikramına başlandı. İkramların yapıldığı Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi'nde yeni doğum yapan anneleri ziyaret eden Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, yeni uygulama hakkında bilgiler verdi.
Sağlık hizmetlerinde hastanın öncelikleri ve memnuniyetine önem verdiklerini belirten Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Osman Acar, "Osmanlı döneminden günümüze kadar gelenek haline gelmiş bir içecek olan lohusa şerbetini, birliğimize bağlı sağlık tesislerimizde doğum yapan annelerimize ikram etmeye başladık. Lohusa şerbeti hem anne hem bebek sağlığına faydalı bir içecektir. Özellikle emzirme döneminde annenin lohusa şerbeti içmesi, sütünün miktarının ve kalitesinin artmasını sağlar. Aynı zamanda anne sütüyle beslenen bebeğin de rahatlamasına neden olur. Lohusa şerbeti uygulamasını şimdilik bir kaç hastanemizde başlattık fakat hedefimiz en yakın sürede tüm sağlık tesislerimizde bu uygulamayı hayata geçirmek. Bu uygulamada amacımız; evimize gelen misafirlerimizi nasıl ağırlıyorsak, hastanemize gelen kişileri de aynı özenle ağırlamaya çalışmak. Hastalarımızın hastanede kaldığı süre boyunca rahat etmeleri ve hastaneden memnun ayrılmaları bizim için önemlidir" diye konuştu.
ANNE VE BEBEĞİN İLK FOTOĞRAFI HEDİYE EDİLİYOR
Acar, Denizli Devlet Hastanesi'nde farklı bir uygulama daha başlatarak doğum yapan anne ve bebeğin ilk fotoğrafını çekerek ailelere hastane doğum hatırası hediye ettiklerini söyledi. Acar, "Bu hastanemizde yeni bir uygulama daha başlattık. Doğumdan sonra anne ve bebeğin fotoğrafı çekilip, özel bir baskı yapılarak, ailelere hediye ediliyor. Böylece anne ile bebeğin ilk tanışma halini ve en mutlu oldukları anları hastanede ölümsüzleştirerek, onlara bizlerden bir hediye verip, yıllar geçse bile, hatıralarında hastanemizi canlı tutmuş oluyoruz. Bu uygulamayı yakın bir zamanda Servergazi Devlet Hastanesi'nde de başlatacağız" dedi.