Film sektörü, 2019 yılında oldukça başarılı yapımlara ev sahipliği yapmıştır. Öyle ki sektör çalışanları oldukça yoğun çalışmış ve onlar için bu yılın bir hayli hareketli geçtiğini söylemişlerdir. 2020 yılında da pandemi sürecinden önce önemli yapıtlara imza atılmış ve başarılı yapımlar ortaya çıkmıştır. Bizde bu yazımızda, sizler için 2019 ve 2020 yılında film piyasasına yeni girmiş en başarılı yapıtları inceledik.

  1. PARAZİT

Yönetmenliğini usta isim Bong Joon Ho’nun üstlendiği Parazit filmi, son zamanlarda adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran filmler arasındadır. Öyle ki Güney Kore yapımı olan film, dünya çapında milyonlarca film severe ulaşabilmiş ve önemli ölçüde bir sinema hasılatını elde edebilmiştir. Filmin bu kadar talep görmesinin nedeni olarak kazandığı Oscar ödülü gösterilmektedir. Bu sayede ilk defa İngilizce olmayan bir film, Oscar ödülüne layık görüldü. Bu başarılı yapımı izlemenizi öneririz.  

  1. JOKER

2019 yılının Ağustos ayında vizyona giren ve beyaz perdeye aktarıldığı günden bu güne kadar 1 Milyar Dolara yakın gelir sağlayan Joker filmi, toplum tarafından dışlanan bir komedyen olan Arthur Fleck’in hayatını konu almaktadır. Yaşadığı süre boyunca yüzündeki maskeleri çıkartamayan Fleck, sonunda Joker olarak tüm şehri birbirine katıyor. Başrollerinde Joaquin Phoeix ve Brett Cullen gibi usta isimlerin yer aldığı Joker filmini izleme listenize ekleyebilirsiniz.

  1. 1917

İki Britanyalı askerin I. Dünya Savaş’ında başlarından geçen olayları konu edinen savaş filminin yönetimi ve senaryosu, duayen isim Sam Mendes tarafından idare edilmiştir. Filmde askerlerin binlerce askerin hayatını kurtarabilmeleri için düşman kortejinin içerisinden başarıyla geçmeleri gerekmektedir. Bu görev boyunca gerilim ve hüznün bir arada yaşandığı 1917 filmi izlenmesi gereken yapıtlar arasında yerini alıyor.

  1. AVENGERS: ENDGAME

26 Nisan’da gösterime giren Avengers Endgame filmi, yalnızca beyaz perdeye aktarıldığında değil ön gösterimde olduğunda bile biletlerde rekor kırarak yaklaşık 2,5 milyar dolar hasılat elde etmeyi başarmıştır. Yapımcılarına kazandırdığı bu meblağıyla Avatar filmini saf dışı bırakmıştır. Bu sayede dünya çapında en fazla getirisi olan film unvanının sahibi olmuştur. Senaristliğini Christopher Markus’un ve yönetmenliğini ise Stephen McFeely’nin yaptığı Avengers: Endgame filmini henüz izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

  1. BİR ZAMANLAR HOLLYWOOD’DA

2019 yılında vizyona girmiş olan film, Once Upon a Time in America filminin de yönetmeni olan Quentin Tarantino tarafından yönetilmiştir. Bir zamanlar Hollywood’da filminin başrollerini Leonarda DiCaprio ve Brad Pitt ikilisi paylaşmaktadır. Bir komedyenin yeniden şöhret olma maceralarını konu alan bu kaliteli filmi izlemenizi öneririz.

  1. ASFALTIN KRALLARI

2019 yılının kasım ayında vizyona girmiş olan Asfaltın Kralları filminde, yönetmenlik koltuğunda duayen isim James Mangold oturmaktadır. Film, biyolojik dram kategorisinde yer almaktadır. Filmin başrollerini ise Christian Bale ve Matt Damon üstlenmektedir. Konu içeriğinde bir adamın Le Mans şehrinde gerçekleşen 24 Saat yarışmalarına kendi yaptığı arabasıyla katılarak Ferrari pilotlarını tahtından indirmeye çalışması yer almaktadır. Bol macera ve hız barındıran Asfaltın Kralları filmi izlenmeyi hak eden filmler arasındadır.

Daha fazla film seçeneği için filmwatch.net sitesini incelemenizi öneririz.