MALATYA (CİHAN)- Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin hiçbir parçasının kaybolmaması için koruma altına alınmasına karar verdi.
Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmayı yürüten Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Esenboğa Havalimanı'nda bir hangarda muhafaza edilen helikopter enkazında keşif yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçtiğimiz hafta talimat yazısı göndermişti. Talimat yazısı uyarınca, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özgür gözetiminde, helikopter enkazında inceleme ve araştırmalar yapıldı. Savcı, havaalanındaki keşfi tamamladıktan sonra enkazın parçalarını mühürleyerek muhafaza altına alınmasını sağladı. Keşif sonrası bulgular da Malatya’ya gönderildi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı da helikopter enkazının, parçalardan hiçbirinin kaybolmaması için koruma altına alınmasını kararlaştırıldı.
Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin 25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’tan Yozgat’ın Yerköy ilçesine giderken Keş Dağı’nda gerçekleşen helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili şüpheleri inceleyen savcılık, ‘olayın suikast olup olmadığı’ ve ‘arama kurtarma çalışmalarının kasten yanıltıldığı’ iddialarını araştırıyor. Özellikle helikopterin düştüğü helikopterin düştüğü 15.03 ile 15.07 dakikaları arasında, doğu bölgesindeki Genelkurmay Başkanlığı’na ait radarların arızalandığının bildirilmesi olay üzerindeki şüpheleri artırıyor. CİHAN