Günümüzde kullanıcıların artan ihtiyaçları ve teknolojinin hızlı gelişimi sonucunda; yazıcılar hem kullanıcı talepleri hem de gelişen teknolojiler etrafında şekillenmeye başladı. Böylelikle ortaya onlarca farklı marka ve onlarca farklı yazıcı çeşidi çıktı. Geçmişte yazıcı satın almak isteyen kullanıcılar en fazla iki ile üç adet yazıcı arasında yapıyorken, günümüzde bu sayı yüzlere kadar ulaşıyor.

Sizler de yazıcı satın almak istiyor ancak hangi yazıcının size uygun olup olmadığını anlayamıyorsanız; aşağıdaki başlıkları inceleyerek yazıcıların özelliklerini nasıl karşılaştırabileceğiniz öğrenebilir ve kendinize en uygun yazıcıyı kolaylıkla keşfedebilirsiniz.

Yazıcı Karşılaştırma Yapmadan Önce

Yazıcı karşılaştırma yapmadan önce belirlemeniz gereken en önemli husus; yazıcıyı nerede ve nasıl kullanacağınızdır. Eğer profesyonel ofis ortamında kullanılacak bir yazıcı modeli arıyorsanız; bu noktada dikkat etmeniz kriterler çok daha mikro boyuttadır. Ancak ev kullanımı için bir yazıcı arıyorsanız; yalnızca öne çıkan majör özellikler dahi kıyas yapmanız için yeterli olabilir.

Doğru kararı verebilmek için öncelikle yazıcıyı ne için, nerede ve ne sıklıkla kullanacağınızı belirlemelisiniz.

Yazıcı Karşılaştırma Yaparken Hangi Yazıcı Özelliklerini İncelemelisiniz?

Yazıcı karşılaştırma yaparken incelemeniz gereken oldukça fazla yazıcı özelliği bulunur. Söz konusu profesyonel amaçlı kullanımlar olduğunda, incelemeniz gereken mikro boyutta özelliklerin sayısı da bir hayli artar. Ancak majör özelliklerle de oldukça sağlıklı bir yazıcı karşılaştırması gerçekleştirebilirsiniz. Yazıcı karşılaştırma yaparken incelemeniz gereken özellikler şunlardır:

Satın Alım Maliyeti

Satın alım maliyeti, özellikle ev kullanıcıları için oldukça önemlidir. Lazer yazıcılar üstün teknolojileri ile uzun vadede büyük bir karlılık sağlıyor olsa da ev ortamında bir ofis ortamında olduğu kadar sık çıktı alınmayacağı için; satın alım maliyeti ev kullanıcıları için çok mantıklı bir seçenek olmayabilir. Mürekkep püskürtmeli yazıcıların satın alım maliyeti çok daha düşüktür ancak sık kullanımda uzun vadede lazer yazıcılara oranla daha masraflıdır.

Eğer bir ev kullanıcısıysanız ve çok sık çıktı almayı düşünmüyorsanız; satın alım maliyetini göz önünde bulundurarak bir yazıcı karşılaştırması yapabilirsiniz.

Sayfa Başına Baskı Maliyeti

Sayfa başına baskı maliyeti, özellikle ofis ortamlarında kullanılacak yazıcıları ilgilendirmektedir. Ofisinizde çok fazla çalışanınız varsa ve çok fazla baskı / çıktı almaya ihtiyaç duyuyorsanız; sayfa başına baskı maliyetini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Söz konusu sayfa başına baskı maliyeti olduğunda lazer yazıcılar rakiplerine oranla çok daha avantajlı bir konumdadır.

Servis Ağı

Günümüzde yazıcılar ileri teknolojiler kullanılarak üretiliyor olsa da bazı parçaların halen sınırlı kullanım ömrü vardır. Bu noktada, satın alacağınız yazıcıların parça fiyatları ve ilgili markanın teknik servis ağı oldukça önemlidir. Yazıcı karşılaştırma yaparken markaların teknik servis ağını da mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Baskı Çözünürlüğü

Eğer sık sık görsel baskısı alıyorsanız, muhtemelen yüksek baskı çözünürlüğüne ihtiyaç duyacaksınız. Lazer yazıcılar sayfa başına baskı maliyeti gibi konularda mürekkep yazıcılara oranla daha avantajlı olsa da söz konusu baskı çözünürlüğü olduğunda mürekkep yazıcılar bu konuda çok daha başarılıdır.

Görüldüğü üzere yazıcı karşılaştırma yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunur. Yukarıda yer verilen maddeler haricinde yazıcının bağlantı tipi, yazıcının tasarımı, yazıcının boyutu, renkli mi yoksa renksiz mi baskı verdiği gibi pek çok madde karşılaştırmalarda kullanılabilir.

Eğer yazıcı seçerken çok daha isabetli kararlar vermek istiyorsanız, yazıcı karşılaştırma işlemleriniz için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilir ve dilediğiniz modelin özelliklerini görüntüleyebilirsiniz.

İlgili bağlantı: https://yazicikarsilastir.com/