Akkonak Sentetik Çim Saha’daki dağıtım törenine, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediyespor Kulübü Başkanı Ruşan Uzunoğlu ile kulüp yöneticileri, yaz spor okulu öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.
  Denizli Belediyespor Kulübü Başkanı Ruşan Uzunoğlu, Yaz Spor Okulları’nın her yıl düzenlendiğini böylece, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durarak zamanını en iyi şekilde değerlendirdiğini kaydederek, ‘Her yıl düzenlediğimiz yaz spor okulları gençler, çocukları ve spor yapan herkesi kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Alt yapının da gelişmesine katkı sağlıyor. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın doğru yetişmesi için son derece önemlidir. 1999-2005 yılları arasında doğan toplam 1000 çocuk kursa katıldı. Her birine eşofman ve formadan oluşan malzeme dağıtacağız’ dedi.
   -TÜM ÇOCUKLAR SPOR YAPACAK-
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, önceki dönem belediye başkanı Nihat Zeybekci’nin 2004’de başlatmış olduğu spora yatırım hamlesi sonucunda bugün binlerce vatandaşın spor yaptığını söyledi.
   Belediyepsor’un 18 farklı branşta faaliyet gösterdiğini ifade eden Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:
   ‘8 yılda birçok spor alanını hizmete sunduk. Spor alanlarının herkes tarafından kullanılmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle spora desteğimizi sürdürüyoruz. Şimdi buralar ışıl ışıl insanlarla doldu. Belediyespor olarak bu spor okullarına 6000’nin üzerinde kursiyeri kaydettik. Hayalimiz tüm çocuklarımıza spor yaptırıncaya kadar bu işe devam etmektir. Bu sene olağan üstü gayret edildi ve farklı branşlarda 6000’nin üzerinde çocuk kayıt oldu. Çocuklarını bize teslim eden spor yapma imkanı sunan velilere çok teşekkür ediyorum. Bir insan spor yaptığında dinç olur, sağlıklı olur, arkadaşlığı dostluğu, ekip çalışmasını öğrenir. Geleceğe daha iyi hazırlanır.
   Artık Denizli, eski Denizli değil. 2004’de 2 m2 kişi başına düşen yeşil alan vardı. Koşu yolu yoktu. Şuan 10 m2 kişi başına düşen yeşil alan var. Yürüyüş yolları ve koşu yollarımız var. 100’ün üzerinde basketbol voleybol sahaları var 4 sentetik çim sahası var. Şükürler olsun ki, Türkiye genelinde spor olanakları alanında değerlendirme yapılırsa Denizli’nin 1. olma ihtimali çok yüksektir. Ben 2004’den bugüne spora destek veren Nihat Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Denizli Belediyespor bir kulüp değildir. Bir spor okuludur. Nihai hedefimiz Türkiye’nin en iyi spor okulunun Denizli Belediyespor Okulu olmasıdır. Binlerce çocuğa binlerce insana spor yaptırıyorsa o zaman başarılı olmuş demektir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’
   -YOKLARDAN 10000’LER SPOR YAPAR OLDU-
   AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, şu görüşlere yer verdi:
‘2004’de göreve geldiğimizde bu şehirde bugün görmüş olduğunuz basketbol voleybol sahaları, sentetik çim sahaları yoktu. Denizli’nin standartlarda bir tek kapalı spor salonu yoktu. Denizli’de vatandaşlarımızı kullanacağı 1 tek tenis kort bile yoktu. 2005’de Başbakanımızın talimatıyla belediye kanunu çıktığında amatör spora belediyeler dilediği kadar destek verebilir hale geldi. Onun sonucudur ki biz Denizli’de 10000’lere spor yaptırabilir oldu. Denizli’de amatör kulüplere destek verir hale geldik. Sayın Başbakanımıza bu ileri görüşlülüğünden dolayı şükranlarını arz etmek istiyorum.
   Denizli Belediyespor’u gazete manşetlerine çıkacak başarılar elde etmesi için yönlendirmedik. Gerek futbol ve diğer branşlarda Denizli’ye spor yaptırmalarını söyledik. Çocuklar, öncelikle okullarınızda başarılı olduktan sonra spor yapmanızı istiyoruz. Okulunda başarılı olmayan inanın sporda da başarılı olamaz. Onun için derslerinizde başarılı olacaksınız. Vücudunuzun gelişmesi için boş zamanlarını değerlendirmeniz için belediyespor da spor yapacaksınız. Avrupa’da yüzme bilmeyen çocuklara ilköğretim diploması verilmiyor. İnşallah bizim ülkemizde de böyle konumlara geliriz. Denizli’mizde kapalıpsor salonları, yüzme havuzları yapmaya başlıyoruz. Göreceksiniz burada eğitim alan çocuklar olimpiyatlarda da çok başarılar elde ederek Denizli’nin adını duyuracaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.’
   Daha sonra Denizli Belediyesi Yaz Spor Okulları’ndan futbol branşına katılan 1000 öğrenci eşofman ve formalarını aldı. Başkan Zolan, Milletvekili Zeybekci ve kulüp başkanı Uzunoğlu, malzemeleri çocuklara dağıttı.