Diyanet İşleri Başkanlığı ve Merkezefendi İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği 2016 yılı yaz kursları sona erdi. 133 cami ve 29 Kur’an kursundaki yaz kurslarına 6 bin 580 çocuk katıldı. Yaz kurslarının sona ermesine ilişkin Hilal Camii’nde kapanış programı düzenlendi. Programa Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İlçe Müftüsü Gencay Şenyayla, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri veliler ve öğrenciler katıldı. Kursa katılan çocuklar düzenlenen final programında Kuran-ı Kerim tilaveti, şiir ve ilahiler okudu.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, “Bugün böyle güzel bir ortamda olmaktan gurur duyuyorum. Bugün yaklaşık 1,5 ay önce başlayan kursların sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “İlçe olarak çocuklarımız ile gurur duyuyoruz. Bütün çocuklarımız çok heyecanlı ve sevinçli. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Belediyemiz kurulduğundan bu yana eğitime destek vermeye, çocuklara yatırım yapmaya devam ediyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Örneğin, Merkezefendi sınırları içerisinde olan 5. sınıftaki çocuklara bisiklet hediye ediyoruz. Bu yıl yine hediye edeceğiz. Ayrıca okul bahçelerinde kurduğumuz portatif havuzlarda çocuklara yüzme eğitimi veriyoruz. Kur’an kursuna gelen çocuklarımız da bu havuzlarda eğitim görüyor. Belediye olarak 2 bin 200 çocuğa eğitim yardımında bulunuyoruz. Lise çocuklarımızı İstanbul gezisine götürüyoruz. Merkezefendi sınırları içerisinde 1. Sınıf çocuklarımıza çanta hediye edeceğiz” dedi.
Program sonunda tüm öğrencilere protokol üyeleri tarafından cüzdan hediye edildi.