Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu, çocukların yaz tatillerinde camilere gelerek din bilgisi almalarının çok önemli olduğunu söyledi.
Her yıl okulların tatil olması ile başlayan yaz Kur’an Kursları bu yıl 23 Haziran’da başlıyor. ‘Camiye Koşalım Kur’an’la Buluşalım’ sloganıyla, başlayacak olan yaz Kur’an Kurslarının kayıtları ise 16 Haziran’da başladı. Yaz Kur’an kursları ile ilgili bilgi veren Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği takvime göre bu yıl yaz Kur’an kursları, ‘Camiye Koşalım Kur’an’la Buluşalım’ sloganıyla 23 Haziran 2014 Pazartesi günü başlayacak.Kayıtlar ise 16 Haziran’da alınmaya başlayacak. Yaz Kur’an Kurslarımızda günde 3 saat olmak üzere haftada 5 gün eğitim-öğretim yapılacak. Bu kurslarda çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’i okumasını öğrenecekler, özellikle namazda okuyacakları dua ve surelerin doğru ve düzgün okunuşu ile manalarını öğrenme imkânı bulacaklar. Dini ve ahlaki bilgilerini geliştirmiş olacaklar. Çocuklarımıza inşallah güzel bir eğitim vereceğiz’’dedi.
Camilerin yaz Kur’an Kursları için hazır olduğunu belirten Sürücüoğlu, ‘’Camimizde çocuklarımız için Elif-balar, Kur’an-ı Kerimler hazırladık. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu 3 kitaplık 'Dinimi Öğreniyorum' setini ücretsiz dağıtacağız. Çocuklarımızın aileleri kayıt yaptırmak için evlerine en yakın camilere müracaat yapsınlar. Çocuklarımızı dini temel bilgiler vererek, diğer 9 aya yansıtacak şekilde eğitimlerimiz bulunacaktır. Yoğun bir eğitim dönemini geride bırakarak tatile hak kazanan çocuklarımızı yormadan, sıkmadan ve usandırmadan oyunu ve eğlenceyi de ihmal etmeden derslerin işlenişini gerçekleştirmek istiyoruz. Çocuklarımıza cami-cemaat adabını ve kültürünü öğrenmelerine ve uygulamalarına önem vererek. Anne-babalar çocuklarını eğitimine hassasiyet göstermeli, din eğitiminin toplumsal ahlakın yozlaşmasını önlemekte yegâne unsur olduğunu bilmelidirler ”şeklinde konuştu.