TRABZON (CİHAN)- Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, Müslüman’ın Afrika’daki çığlığa duyarsız kalamayacağını söyledi.
    Dr. Yaşar Yiğit, Trabzon İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Trabzon Şubesi’nce verilen iftarda yaptığı konuşmada, hangi topluma bakılırsa bakılsın, etnik kökeni, siyasal anlayışı ne olursa olsun her milletin bir din anlayışı olduğuna işaret etti.
    Bu din anlayışının bir göstergesi olarak dünyanın en ücra köşesinde bile bir mabedin inşa edildiğine değinen Yiğit, bunun da insanların, toplumun dine olan ihtiyacının bir göstergesi olduğunu kaydetti.
    Türkiye’de de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öteden beri bir hizmet sunduğunu anlatan Yiğit, tek amaçlarının halkı dini konularda doğru bilgilendirmek olduğunu dile getirdi.
    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son dönemlerde sosyal açılımlı bir din hizmeti sunmak istediğini hatırlatan Yiğit, “Hakikaten din sadece camide yaşanan bir olgu değildir. Dinin ferde, topluma yönelik mesajları vardır. Mesela ‘komşusu açken tok olarak sabahlayan bizden değildir’ anlayışı dinin sosyal boyutuna işaret etmektedir.” dedi.

    AFRİKA YARDIMLARI
    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açlığın pençesinde kıvranın Afrikalı insanlar için başlattığı “Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya” kampanyasına da değinen Dr. Yiğit, Müslüman ve mümin olarak bu çığlığa duyarsız kalınamayacağının altını çizdi.
    Afrika’da son 60 yılın en kurak ve yoksul döneminin yaşandığına işaret eden Yiğit, “Binlerce insanımız, binlerce kardeşimiz orada hayata veda etmektedir. Müslüman olarak, mümin olarak bu çığlığa duyarsız kalamayız, kalamazdık.” ifadelerini kullandı.
    Diyanet’in başlattığı yardım kampanyasına da halkın çok yoğun bir katılım sağladığını belirten Yiğit, 12 Ağustos Cuma günü itibariyle kampanyaya 1 milyon 700 bin kişinin SMS yoluyla destek verdiğini, banka hesap numaralarına 2.5 milyon lira online bağış yapıldığını ve camilerden de 35 milyon lira civarında yardım toplandığını ifade etti. Yiğit, şöyle konuştu: “Buda gösteriyor ki, bizim milletimiz hiçbir zaman mümin kardeşlerine karşı duyarsız kalmamıştı, bundan sonrada kalmayacaktır. Bu milleti aziz yapan, bu milleti tarih boyunca övgüye layık kılan anlayış da bu olmuştur. Ümit ediyorum ki bu anlayış hep devam eder.”
    Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı da konuşmasında, davetlerine icabet edip iftara katılan konuklar ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.
CİHAN