Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlığını yürüten Musa Çelikkol, yapılan olağan seçimlerde 365 oy alarak tekrar başkan olurken, 1971 yılından bu yana görevini sürdüren oda başkanı olarak tarihe geçti. 
Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Seçimde 13 yıllık Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak ile 19 yılı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olmak üzere 43 yıldır oda başkanlığı yapan Musa Çelikkol yarıştı. Musa Çelikkol dünkü seçimlerde 365 oy alarak tekrar başkan oldu. 472 esnafın oy kullandığı Birlik Başkanlığı seçiminde Abdurrahman Demirdak da 107 oy aldı.

45 YILDIR BİRLİK BAŞKANLIĞI YAPIYOR
Denizli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı olan 74 yaşındaki Musa Çelikkol, 43 yıldır birlik başkanlığı yapıyor. Denizli Şoförler Odası'nın 1971 yılındaki seçiminde 31 yaşında başkanlığa seçilen Musa Çelikkol, bu görevi 36 yıldır aralıksız sürdürdü. 1 Mayıs 1995'teki seçimlerde Esnaf Odaları Birliği başkanlığını kazanan Musa Çelikkol, iki odayı bir süre birlikte yönetti. 2005 yılında Şoförler Odası Başkanlığı’nı bırakan Çelikkol, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlığını sürdürmeye devam ediyor. 1940 doğumlu olduğunu belirten Çelikkol, şöyle konuştu: "1968 senesinde Şoförler Odası’nda yönetime girdim. 1971 senesinde başkan oldum. Orada 2005 yılına kadar başkanlık yaptım. 1995 senesinde Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı oldum. Tabi ikisi ağır gelmeye başladı. Birini bırakalım dedik ve 2005 yılında şoförler odası başkanlığını bıraktım. Esnaf odasında devam ettik." 

"BU KADAR YIL BAŞKAN OLMAMIN SEBEBİ HİZMET"
Her seçimde karşısına bir adayın çıktığını kaydeden Çelikkol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak esnafımız beni seçmeye devam ediyor. Aday çıkması iyi oluyor. Karşıma aday çıkmasa esnaf oy kullanmaya gelmiyor. Güzel bir kongre oldu. Seçim sonucunda yine kazanmış oldum." 43 yıldır oda başkanlığı yapmasının sırrını da açıklayan Çelikkol, şöyle konuştu: 
"Görevimin bu kadar uzun süre olması insanların kendi elindedir. Eğer hizmet edersen, vatandaşı dinlersen, isteklerini yaparsan vatandaş seni unutmaz. Ben kim olursa olsun kentli, köylü olsun fark etmez. Herkese yardım ederim. Ben herkesin derdiyle uğraşırım. Bunun karşılığı oy olarak geliyor. Uzun kalmamın sebebi vatandaşa iyi, hizmet etmem. Hizmet ettiğimin karşılığını alınca daha mutlu oluyorum. Artık gece uyumamam lazım ki daha fazla hizmet edeyim. O noktaya geldim."
Musa Çelikkol, bu seçimde son kez aday olduğunu da sözlerine ekledi.
Musa Çelikkol’un yönetimi Murat Şahin, Cavit Beydemir, İdris Ağılönü, Hamza Tenikeci, Alim Türkay, Ahmet Umul, Nuri Ertekin, Aydın Canan'dan oluşuyor.