2014-2015 Adli Yılı açılış töreninde konuşan Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Türk hukukunda son yıllarda çarpıcı gelişmelerin yaşandığını, yargı üzerinde kurulan baskının sürekli arttığını söyledi. Son dönemde baskılar ve yaşanılan olaylar nedeniyle hukuka duyulan güvenin yüzde 20 eksildiğini ileri sürdü.  

Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda yapılan törene Vali Abdülkadir Demir, Denizli Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Erin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Baro Başkanı Müjdat İlhan, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve çok sayıda avukat katıldı. 
Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törende konuşan Baro Başkan İlhan, hukuka duyulan güvenin yüzde 20 seviyelerine gerilemesinde payı olanların mutlaka cezalandırılması gerektiğini söyledi. 

BASKILARA DİRENECEĞİZ
Türk hukukunda sorunlar yumağının sürekli arttığına dikkat çeken İlhan, adalet için yapılan saraylarda hakim ve savcılara yönelik yapılan baskılara karşı dimdik ayakta duracaklarını söyledi.  Yargı üzerinde yapılan değişikliklerle yargı güvenliğinin azaldığını aktaran İlhan, yargı reformunun şart olduğunu fakat reform yapılacakken yargı mensuplarının görüşlerinin mutlaka alınmasını istedi.  Yargının işleyişi ve bağımsızlığı konusunda tartışmaların yaşandığı ve kaygıların dile getirildiği bir ortamda, yargı reformunun artık zorunlu hale geldiğini belirten İlhan, “Bizde yapılması gerekli olan hukuk ve yargı reformu, yargının tüm unsurlarının katılımıyla mümkündür. Hakim ve savcıların savunma mesleğinin mensuplarının ve onların örgütü olan Baroların ve Barolar Birliği’nin, Hukuk Fakültelerinin ve bilim adamlarının, Adalet Bakanlığının birlikte çalışmasıyla ortaya çıkacak ve kamuoyunda da tartışılacak bir yargı reformu ülkemizin en acil gereksinimidir. Fakat hepsinden önce çağdaş ve özgür bir demokrasi ve bağımsız bir yargı herkesin ortak talebi olmalıdır” dedi.


YENİ SAVCIDAN İLK KONUŞMA 
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı iken Mayıs ayında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali Alkan’ın yerine atanan yeni Başsavcı Mustafa Yıldırım, Denizli’de ilk kez konuşma yaptı. Konuşmasında yargının bağımsızlığına vurgu yapan Yıldırım, yargı bağımsızlığını tehdit unsurlara karşı yargının tek yürek olması gerektiğini söyledi. 
Konuşmaların ardından törene katılanlar toplu fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.